Newsroom

Newsroom

Κ. Παπούλιας: "Θα παίξει σημαντικό ρόλο η Ευρωπαϊκή Αριστερά"

Τα συγχαρητήρια του στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του για την προεδρεία της ΕΕ…

papoulias tsipras

Τα συγχαρητήρια του στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του για την προεδρεία της ΕΕ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη.

Σε πλήρη αντίθεση με τις απαξιωτικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα “εκπρόσωπο των περιθωριακών κομμάτων της Ευρώπης”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά πάντα ήταν μία δύναμη στην Ευρώπη η οποία ίσως να μην είναι τόσο σημαντική τώρα, αλλά, προέβλεψε, ότι σίγουρα θα παίξει ένα ρόλο στο μέλλον κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γερμανικό Die Linge.

Ο κ. Παπούλιας δέχτηκε την Τρίτη στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τη Μαδρίτη όπου αναδείχθηκε πανηγυρικά υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για την επιτυχία, όπως είπε, και του ευχήθηκε «να πάνε όλα καλά».

Ο κ. Τσίπρας του απάντησε λέγοντας πως είχαμε συνηθίσει σε αρνητικά νέα από την εσπερία τώρα υπάρχουν και θετικά.  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε επίσης ότι σιγά-σιγά αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα του Έλληνα ως τεμπέλη, είναι ένας λαός που αγωνίζεται να βγει από αυτή την κατάσταση και, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς του επιβάλλονται σκληρά μέτρα αδίκως.

«Είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως η υποψηφιότητά του έχει αυτό το συμβολισμό και ενισχύει την διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλλει στην αλλαγή της πλαστής εικόνας που προανέφερε. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…