Newsroom

Newsroom

Κ. Γαβρόγλου: Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο Λύκειο.

59a46b0e1dc524015b8b485b

Μιλώντας στην ΕΡΤ, στον απόηχο της δημοσιοποίησης από το υπουργείο Παιδείας της πρότασής του για το Λύκειο, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και όχι τεχνικές για να εισάγονται στα ΑΕΙ.

«Θέλουμε όλοι οι μαθητές να ξαναγυρίσουν στο σχολείο επί της ουσίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Στόχος να μένει το σχολείο ανοιχτό περισσότερες ώρες, να είναι κέντρο αναφοράς της γνώσης, να χτυπηθεί η “παραπαιδεία”».

Ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι «είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου», κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου που θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση από το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει μεταξύ άλλων κεντρικά οργανωμένες εξεταστικές διαδικασίες οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, στο τέλος Ιανουαρίου (διαγωνίσματα τετραμήνου) και τον Ιούνιο, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…