Ιταλία: Διαμαρτυρία στη Νάπολη για την παρουσία της Λέγκας του Βορρά

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Νάπολη, με αιτία την ομιλία του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

58c453501dc524ee6e8b4611

Οργανώσεις της άκρας αριστεράς μαζί με αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας, με σύνθημα «έξω ο ρατσιστής Σαλβίνι από την πόλη μας». Κατά της διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων στράφηκε εναντίον αστυνομικής δύναμης η οποία απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η περιοχή της Φουοριγκρόττα, όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο αριστερός δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, τις περασμένες ημέρες τάχθηκε κατά της παρουσίας του Σαλβίνι στην Νάπολη, και της ομιλίας του σε χώρο που ανήκει στον δήμο.

Υπενθύμισε, δε, ότι στο παρελθόν, ο γραμματέας της Λέγκα είχε μιλήσει για τους Nαπολιτάνους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ότι η Λέγκα ευχόταν, « ο Βεζούβιος να σκεπάσει με λάβα όλη την Νάπολη». Η νομαρχία, όμως, τελικά έδωσε πράσινο φως σ την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, υποχρεώνοντας τον δήμο να προσφέρει τον χώρο του εκθεσιακού κέντρου της πόλης.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…