Ιταλία: 394 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Σικελία

Τριακόσιοι ενενήντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Κατάνης, στη Σικελία. Τους διέσωσε το πλοίο Phoenix, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moas, νότια της Σικελίας.

590dd5331dc52422718b468a

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η φρικιαστική ιστορία της εκτέλεσης Αφρικανού νέου 21 ετών, ο οποίος προερχόταν από τη Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δουλέμποροι τον δολοφόνησαν με περίστροφο, ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα σε φουσκωτή λέμβο, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το καπελάκι του μπέιζμπολ που φορούσε.

Η ΜΚΟ Moas φέρεται να συγκαταλέγεται σε συνολικά οκτώ οργανώσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κατάνης, Καρμέλο Τζούκαρο, υπάρχει πιθανότητα να διατηρούν κάποιες ασαφείς σχέσεις με τους δουλεμπόρους και να συμφωνούν σε ποιο σημείο και πότε ακριβώς πρέπει να πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Η υπεύθυνη της Moas, Ρετζίνα Κατραμπόνε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η δράση της οργάνωσής της είναι καθ’ όλα νόμιμη και ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον εισαγγελέα της Κατάνης, όποτε της ζητηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…