Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Τουλάχιστον 5 άτομα έχουν σκοτωθεί κατά την καταιγίδα «Ράιλι» που πλήττει τα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους μεγάλης έντασης κάτι που έχει προκακέσει την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και δρομολογίων τρένων.

5a9a3eac1dc52485248b4567

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρονικού ρεύματος στις βορειοανατολικές και μεσοδυτικές ΗΠΑ και κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον παρέμειναν κλειστές καθώς οι ριπές των ανέμων ξεπέρασαν τα 96χλμ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ένα αγόρι έξι ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο δωμάτιό του την ώρα που κοιμόταν, σύμφωνα με τις αρχές του Τσέστερφιλντ της Βιρτζίνια. Στην ίδια πολιτεία ένας άνδρας 44 ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του, όπως ανακοίνωση η αστυνομία του Τζέιμς Σίτι. Κοντά στην Βαλτιμόρη, στην ανατολική ακτή, μια 77χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κλαδί δέντρου. Πτώση δέντρου ήταν πιθανότατα η αιτία θανάτου ενός ακόμα μικρού αγοριού 11 ετών στο Πάτναμ Βάλεϊ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης κι ενός 70χρονου στο Ρόουν Άιλαντ.

Η σφοδρή καταιγίδα επηρεάζει μια ζώνη που εκτείνεται από το Μέριλαντ στη Μασσαχουσέτη και αναμένεται να διαρκέσει ακόμα κάποιες ώρες και να εξασθενήσει την Κυριακή.

Η ένταση της αυξήθηκε από ένα φαινόμενο που ονομάζεται «μετεωρολογική βόμβα» και χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…