Newsroom

Newsroom

Ισχυρή κινητοποίηση ενάντια στο λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στα πολυιατρεία του Οργανισμού, αρνούμενοι να τα παραδώσουν.…

eopyy 5

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στα πολυιατρεία του Οργανισμού, αρνούμενοι να τα παραδώσουν. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα λήγει  το εκβιαστικό τελεσίγραφο της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής των κτιρίων που στεγάζονται τα πολυϊατρεία του οργανισμού. 

Στο πολυιατρείο της Αλεξάνδρας βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Παρόντες μεταξύ των διαδηλωτών ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των Σχολικών Φυλάκων, της «Σπίθας» κι άλλων κινημάτων.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία στην Αττική και στην επαρχία.

Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στέκεται και η ΟΕΝΓΕ η οποία απευθύνει κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».

Η αντίδραση του υπουργού Υγείας στις κινητοποιήσεις των γιατρών ήταν μέσω… twitter. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε:

«Όσοι κρατήσουν Πολυιατρεία, ας γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της φύλαξης. Κάθε ζημία θα τους καταλογίζεται μέσω των ΔΟΥ τους».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…