Newsroom

Newsroom

Ήρθε το "χόβερμπορντ" και λέγεται Hendo (βίντεο)

Όποιος έχει δει την ταινία ”Επιστροφή στο μέλλον 2” με τον Μάικλ Τζέι Φοξ σίγουρα θα θυμάται το επαναστατικό «hover…

hendo tony hawk shoot 48

Όποιος έχει δει την ταινία ”Επιστροφή στο μέλλον 2” με τον Μάικλ Τζέι Φοξ σίγουρα θα θυμάται το επαναστατικό «hover board» που άλλαξε τη ζωή όλων όσων έκαναν σκέιτμπορντ εκείνη την εποχή. Το Χέντο (Hendo) είναι ένα ιπτάμενο πατίνι που δημιούργησε η εταιρια Arx Pax το οποίο κινείται 2,5 εκατοστα πάνω από το έδαφος χάρη στα μαγνητικά πεδια που δημιουργούνται μεταξυ της σανίδας και της επιφάνειας κίνησης.

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι μοιάζει με το snowboard. Άλλοι θεωρούν ότι μοιάζει με hover board, γιατί κάπως έτσι το είχαν φανταστεί.  Είναι ενδιαφέρουσα απάντηση, γιατί κανένας δεν έχει οδηγήσει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Κάιλ Ο Νιλ, μηχανικός της Arx Pax. Το Χέντο μπορεί να λειτουργήσει για 15 λεπτά, πριν χρειαστεί να το επαναφορτίσουμε. Μπορεί να λειτουργεί μόνο πάνω από μεταλλικές επιφάνειες.

Οι εφευρέτες του ονειρεύονται τη δημιουργία πάρκων, όπου ο κόσμος θα μπορεί να νοικιάζει Χέντο, να ανεβαίνει σε αυτά και να κόβει βόλτες.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρία που το κατασκεύασε προτείνει οδηγίες για το πώς μπορείς να το φτιάξεις, έτσι ώστε οποιοσδήποτε μηχανικός θέλει, να μπορεί να βρει νέους τρόπους χρήσης αυτής της τεχνολογίας. Το σχέδιο που έχει καταρτίσει η εταιρία αφορά την ανάπτυξη μαγνητικών τεχνολογιών, που θα δίνουν την ευκαιρία σε όποιον θέλει, να χρησιμοποιεί αυτή την πτητική καινοτομία.  Στο μυαλό των κατασκευαστών του Χέντο είναι η ίδια τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί σε τρένα, για μεταφορά μεγάλων κοντέινερ, ακόμη και στην αντισεισμική προστασία κτιρίων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον διάσημο αθλητή σκέιτμπορντ Tony Hawk να δοκιμάζει το Hendo 

 

 

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.