"Ήρθαν κάποιοι μπρατσωμένοι με μαύρα να μας πουν να φύγουμε" (βίντεο)

Δάσκαλοι από τον ΔΣ «Αριστοτέλης», μέλη της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ, της τοπικής Λαϊκής συνέλευσης, υποψήφιοι της «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»,…

sigentrosi

Δάσκαλοι από τον ΔΣ «Αριστοτέλης», μέλη της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ, της τοπικής Λαϊκής συνέλευσης, υποψήφιοι της «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», μέλη και υποψήφιοι της Ανοιχτής Πόλης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσαν όλοι μαζί τονίζοντας τη σημασία της κοινή δράσης απέναντι στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσαν οι δύο συνεχόμενες επιθέσεις από μπράβους της Χρυσής Αυγής. Η μία έγινε ενάντια στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» ηθοποιό Αλέξη Μαρτζούκο και η δεύτερη απέναντι στην υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλο του 4ου Διαμερίσματος με την «Ανοιχτή Πόλη» Αθηνά Μετζέλου κατά την διάρκεια εξόρμησης της δημοτικής παράταξης στην λαϊκή του Κολωνού.

Περιγράφοντας το περιστατικό η Αθηνά Μερτζέλου τόνισε:

«Πήγαμε στη λαϊκή του Κολωνού να μοιράσουμε υλικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές και να πούμε στον κόσμο να κρατήσει ψηλά το κεφάλι. Ήρθαν κάποιοι μπρατσωμένοι και με μαύρα να μας πουν να φύγουμε. Εμείς ρωτήσαμε ποιοι είναι. Είπαν ότι είναι οι φύλακες της λαϊκής. Εμείς εξηγήσαμε πως δεν καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο λόγος που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε εξόρμηση και να μοιράσουμε ότι θέλουμε. Πίσω τους εμφανίστηκαν και κάποιοι άλλοι λαϊκατζίδες να μας πουν να φύγουμε. Μας απείλησαν και έγινε φασαρία. Το αποτέλεσμα ήταν εμείς να μείνουμε και να συνεχίσουμε και αυτοί να αναγκαστούν να φύγουν. Αμέσως μετά άλλοι παραγωγοί και λαϊκατζίδες πήραν δύναμη και ήρθαν να μας συγχαρούν και να μας εξηγήσουν πως αυτοί οι τύποι είναι χρυσαυγίτες που πουλάνε προστασία και κάνουν νταβατζιλίκι στην λαϊκή. Αυτή τη φορά του διώξαμε και συνεχίσαμε αλλά πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ενωμένοι για να σπάσουμε την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν».

Δείτε βίντεο:

 

 

 

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…