Ιράκ: Σθεναρή η αντίσταση των τζιχαντιστών στα ανατολικά της Μοσούλης

Σθεναρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν τα Ιρακινά στρατεύματα, τα οποία κινούνται στα ανατολικά περίχωρα της Μοσούλης.

582ee8a91dc524790f8b464e

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν πάλι μετά την 24 ωρη παύση, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.

Σύμφωνα με τις Ιρακινές αρχές, τζιχαντιστής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας σε δρόμο όπου ήταν συγκεντρωμένοι αστυνομικοί στα ανατολικά της Μοσούλης, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σε πολλές περιπτώσεις, αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και να εξαπολύουν επιθέσεις ακόμη και εναντίον απλών πολιτών.

Την ίδια ώρα, εκατομμύρια σιίτες προσκυνητές συρρέουν στην Καρμπάλα, για τον εορτασμό της Αρμπέιν. Πρόκειται για την επέτειο λήξης του 40 ήμερου πένθους για την εκτέλεση του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

Τα μέτρα ασφαλείας στην ιερή πόλη του Ιράκ, στην οποία μαρτύρησε ο ιμάμης Χουσεϊν το 680 μ.Χ. είναι δρακόντεια, υπό τον φόβο επιθέσεων από τους τζιχαντιστές.

Ιρακινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι σχεδόν 2 εκ σιίτες έχουν φτάσει στην πόλη, εν όψει των εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 21 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά θα φτάσουν τα 22 εκ. Οι αρχές κάνουν λόγο για μία από τις μαζικότερες μετακινήσεις πληθυσμού στην ιστορία.

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…