Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις με όλμους σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν η…

carbomb

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις με όλμους σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν η ιρακινή αστυνομία αλλά και ιατρικές πηγές.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, αλλά το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει από τον περασμένο Ιούνιο μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ, φέρεται ως υπεύθυνη για αρκετές επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην Βαγδάτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα εξερράγησαν σε πολυσύχναστους δρόμους στη συνοικία αλ Χορέγια σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 35, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία και ιατρικές πηγές. Μια άλλη επίθεση με όλμους σημειώθηκε στη συνοικία Σαμπ αλ Μπουρ της βόρειας Βαγδάτης με πέντε νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Επιθέσεις μικρότερης κλίμακας, επίσης σε περιοχές όπου κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία του Ιράκ.

Στη Βασόρα του νοτίου Ιράκ μια πόλη που είναι κόμβος μεταφοράς πετρελαίου εξερράγη ένα αυτοκίνητο-βόμβα σε χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα άλλα πέντε οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες. Από αυτήν την βομβιστική επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στην Κιφίλ κοντά στην σιιτική ιερή πόλη της Νατζάφ, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Στην Κερμπάλα από άλλη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε ένα πολυσύχναστο δρόμο τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι ενώ καταστράφηκε ένα αστυνομικό όχημα.

Στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χάνακιν, βρίσκεται σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τουλάχιστον τέσσερα μέλη των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από άλλη μια βομβιστική επίθεση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…