Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις από τους αντάρτες και το στρατό

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν, όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία…

vagdati 1

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν, όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα πανεπιστήμιο στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, δήλωσαν αξιωματούχοι της ιρακινής ασφάλειας.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές – στις 30 Απριλίου- δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, ένας καμικάζι εισήλθε στο πανεπιστήμιο Ιμάμ Καντχίμ και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, ενώ ένας άλλος καμικάζι και ένας ένοπλος άνδρας σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Επιπλέον, στην επαρχία Babil, νότια της Βαγδάτης, 3 άτομα σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν από επίθεση σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ ακόμα πιο νότια, άλλες δύο επιθέσεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν το θάνατο 3 ατόμων και τον τραυματισμό 26, στην περιοχή Al Rumaitha της επαρχίας Muthanna.

Νέα βίαια επεισόδια στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους χθες Σάββατο, περιλαμβανομένων 23 οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν, όταν ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ανταρτών κοντά στη Ράμαντι, δυτικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το πρωί του Σαββάτου, οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στην αλ Χαμίρα, μια κοινότητα νότια της Ράμαντι την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν από τους αντάρτες, είπαν αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δύο στρατιώτες και 21 αντάρτες σκοτώθηκαν στις μάχες.

Στη Μισαχάντα, βόρεια της πρωτεύουσας, ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κοντά σε μια στρατιωτική βάση, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους έξι. Στην ίδια τη Βαγδάτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις.