Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Προωθείται νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης δεδομένων εφήβων

Το νέο νομοσχέδιο των Ηνωμένων πολιτειών αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστασίας των εφήβων στο διαδίκτυο. Το “Do Not Track Kids…

efoivoi internet

Το νέο νομοσχέδιο των Ηνωμένων πολιτειών αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστασίας των εφήβων στο διαδίκτυο.

Το “Do Not Track Kids Act of 2013″ είναι ένα καινούριο νομοσχέδιο που προωθείται στις ΗΠΑ, το οποίο ενισχύει και επεκτείνει την υπάρχουσα νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών των παιδιών (COPPA) και θεσπίζει νέα μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών στοιχείων παιδιών και εφήβων.
Βάσει του νέου νομοσχεδίου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από τον γονέα για τη χρήση δεδομένων, που σχετίζονται με παιδιά ηλικίας έως 16 ετών, για διαφημιστικούς σκοπούς. Επιπλέον οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν τις δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για τα παιδιά τους από το διαδίκτυο κατόπιν αιτήματος, όπως και οι ίδιοι οι έφηβοι.

Οι πολιτικοί που ώθησαν το νομοσχέδιο στο Κογκρέσο πιστεύουν ότι η εποχή των Mεγάλων Δεδομένων (Big Data) εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα παιδιά στο διαδίκτυο, τα οποία και οφείλουν να προστατεύσουν.
“Ήρθε η ώρα για το Κογκρέσο να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι προστατεύονται πλήρως στο διαδίκτυο και ότι οι γονείς έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους”, δήλωσε ο Ed Markey, ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου.

http://www.secnews.gr/

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό