Newsroom

Newsroom

Iνδία: 13χρονη πέθανε μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών κατά την οποία έπινε μόνο νερό!

Μία έφηβη στην Ινδία έχασε τη ζωή της μετά από νηστεία 10 εβδομάδων, προκειμένου να φέρει... καλή τύχη στην οικογένειά της. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό.

57fbf3871dc52407798b46a8

Το απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στη Χιντεραμπάντ της μεγάλης ασιατικής χώρας, όταν έναν ντόπιος ιερωμένος είπε στους γονείς της κοπέλας ότι πρέπει να ακολουθήσει νηστεία, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη της επιχείρησης που διατηρούσε ο πατέρας της.

Η 13χρονη άντεξε 68 ολόκληρες ημέρες πίνοντας μόνο νερό. Η οικογένειά της γιόρτασε την τελευταία της μέρα, διοργανώνοντας γιορτή στο σπίτι! Λίγες ώρες αργότερα, η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από σοβαρή ανεπάρκεια λόγω εξαντλητικής νηστείας και δύο μέρες αργότερα απεβίωσε, καθώς σταμάτησε να λειτουργεί η καρδιά της.

Η τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσέφυγε εναντίον του πατέρα και της μητέρας της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές κατηγορίες. Οι γονείς επιμένουν ότι η κόρη τους υποβλήθηκε εθελοντικά στη νηστεία με το βρασμένο νερό, εκφράζοντας τις πεποιθήσεις της θρησκείας της.

Η οικογένεια πιστεύει στον Τζαϊνισμό, βάσει του οποίου στο συμπάν υπάρχουν δύο «ουσίες». Η «ατζίβα», που αποτελεί το άψυχο τμήμα της δημιουργίας του Σύμπαντος και η «τζίβα» που αποτελεί τις ψυχές όλων των ζωντανών οργανισμών. Οι οπαδοί του Τζαϊνισμού χωρίζονται στους «Ντεγκαμπάρας» και «Κβεταμπάρας», με τους πρώτους να έχουν αυστηρότερο νόμο και είναι πιο πιστοί στο δόγμα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…