Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στέλνει στη δικαιοσύνη Κασσή και Δριβελέγκα

“Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για όσα διέπραξαν οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε επίπεδο αστικό και ποινικό”…

konstantopoulou1

“Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για όσα διέπραξαν οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε επίπεδο αστικό και ποινικό” κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και Γιάννη Δριβελέγκα, επισημαίνει σε σχετική δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με αυτό τον τρόπο η κυρία Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται για την σε βάρος της συμπεριφορά από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική συζήτηση που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, “οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, ο πρώτος ως Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και ο δεύτερος ως 5ος Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής (θέση η οποία προορίζεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για το 3ο σε δύναμη Κόμμα της Αντιπολίτευσης και όχι για Κόμμα της Κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ), επιχείρησαν μία κανιβαλική και άκρως συκοφαντική και υβριστική επίθεση εναντίον μου”. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει το χρονικό του επεισοδίου. Όπως υποστηρίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου, “ο Μιχάλης Κασσής, βουλευτής και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, τοποθετούμενος σαν να μην έχει ασκήσει ποτέ το κόμμα του εξουσία, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα κακώς κείμενα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Στις ευπρεπείς διαμαρτυρίες του Εισηγητή μας Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος τον ρώτησε: “Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος ευθύνεται; Ποιος φταίει;”, ο Μ. Κασσής απάντησε με δυσανάλογη και απρόκλητη επιθετικότητα: “Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!”. Διαμαρτυρόμενη για την ανοίκεια επίθεσή του προς τον Εισηγητή μας, αλλά και για την σε δεύτερο πληθυντικό υπόδειξη που απηύθυνε κοιτώντας στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ “Να μάθετε να ακούτε!” τον ρώτησα: “Σε ποιον απευθύνεστε;”, για να εισπράξω την στοχευμένη επίθεσή του εναντίον μου με την εν γνώσει του διατύπωση ενός άκρως συκοφαντικού ισχυρισμού, που είχε ευθύ στόχο να πλήξει την προσωπικότητά και την ακεραιότητά μου και μάλιστα τον πυρήνα αυτών που πρεσβεύω και υπηρετώ ως υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αντιλαμβάνεται η κυρία Κωνσταντοπούλου την αποστροφή του κ. Κασσή: “Εσείς πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!”

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ισχυρίζεται ότι στην προσβολή συμμετείχε ευθέως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος της είπε: “Έχω κάνει με τον πατέρα σας, δεν τιμάτε το επίθετό σας”. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτοί που της συμπαραστάθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν “για την εναντίον μου προσβολή τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και η βουλευτής των ΑΝ. ΕΛ. Ραχήλ Μακρή”.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου παραθέτει και τους επίμαχους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής: 

Δημήτρης Κοδέλας: Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος το έκανε; Ποιος ευθύνεται;
Μιχαήλ Κασσής: Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιον απευθύνεστε;
Μιχαήλ Κασσής: Εσείς πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιον απευθύνεστε, κύριε;
Μιχαήλ Κασσής: Ηρεμήστε, ηρεμήστε να εισπράξετε κανένα βοήθημα! Μην συνεχίζετε! Ηρεμήστε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!

Κατά την κυρία Κωνσταντοπούλου, “αποθρασυνόμενος από την ενθάρρυνση και πλήρη κάλυψη που του παρείχε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Κόμματός του, ο κ. Κασσής εκτράχυνε την εναντίον μου επίθεσή του, επαναλαμβάνοντας επίμονα τη συκοφαντία και διανθίζοντας την προσβολή με τις εξής φράσεις, σε συμμετοχικό διάλογο με τον Προεδρεύοντα συνάδελφό του”:

“Καθίστε κάτω! Ανεβείτε και πάνω στα καθίσματα!”,
“Εγώ χαίρομαι κύριε Πρόεδρε, να ανέβει και πάνω στα καθίσματα, ειλικρινά!”,
“Αφήστε την να λέει”,
“Για όνομα του Θεού! Αφήστε την να λέει!”,
“Δεν ανακαλώ τίποτα, δεν ανακαλώ τίποτα, δεν ανακαλώ τίποτα, γιατί μέχρι προχθές έπαιρνε επίδομα. Δεν ανακαλώ τίποτα.” “Τι να κάνω τώρα; Δεν εισέπραττες επίδομα;”.

“Αυτή είναι η πολλοστή προσωπική συκοφαντική και υβριστική επίθεση που δέχομαι από βουλευτές, Υπουργούς και Προεδρεύοντες της Κυβέρνησης, που προέρχονται από τα συνυπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας Κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα συμπράττουν σε Κυβερνητική Κοινοπραξία, αλλά και καθεστωτικά ΜΜΕ, που χρηματοδοτούνται αδρά από τράπεζες, εργολάβους του δημοσίου και καναλάρχες για να συντηρούν το αφύσικο και στερούμενο κοινωνικής νομιμοποίησης κατεστημένο του Μνημόνιο” λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου και υποστηρίζει ότι: “Αυτές οι επιθέσεις προφανή στόχο έχουν να πάψω να αντιστέκομαι στη μνημονιακή πολιτική, να πάψω να μάχομαι κατά της καθεστωτικής διαπλοκής, να πάψω να διεκδικώ λογοδοσία για τους ασκούντες εξουσία και για τους συνεργούντες και συναλλασσόμενους με αυτούς”. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…