Newsroom

Newsroom

Η τρόικα ζητά να μη δοθούν νέες συντάξεις το 2014!

Πολλά… “κουφά” έχουμε ακούσει από την τρόικα, αλλά αυτό το τελευταίο που, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, περιέχεται σε e-mail…

troika1 2

Πολλά… “κουφά” έχουμε ακούσει από την τρόικα, αλλά αυτό το τελευταίο που, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, περιέχεται σε e-mail που εστάλη από τους εκπροσώπους των δανειστών στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ξεπερνά κάθε φαντασία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε e-mail της προς τα υπουργεία αυτά, η τρόικα ζητά να εκτιμηθεί το ποσό που θα εξοικονομούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, αν για το 2014 δε δινόταν ούτε μία νέα σύνταξη!

Που σημαίνει ότι, έστω και διερευνητικά, η τρόικα μελετά το ενδεχόμενο να μην πάρει νέα σύνταξη κανένας για έναν ολόκληρο χρόνο, ακόμα κι αν θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Και αν το σενάριο αυτό φαίνεται παρατραβηγμένο, αξίζει να επισημανθεί ότι αρκετά τέτοια παρατραβηγμένα σενάρια ξεκίνησαν από ένα e-mail της τρόικας, απορρίφθηκαν κατ’ αρχήν από την κυβέρνηση, και τελικά εφαρμόστηκαν λίγους μήνες αργότερα…