Newsroom

Newsroom

Η πιο αιματηρή μέρα στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας- Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Εικόνες εμφυλίου πολέμου και πρωτοφανείς σκηνές βίας διαδραματίζονται τιε τελευταίες μέρες, πρωτόγνωρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας, η οποία…

kievo 9

Εικόνες εμφυλίου πολέμου και πρωτοφανείς σκηνές βίας διαδραματίζονται τιε τελευταίες μέρες, πρωτόγνωρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας, η οποία μετρά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Το Κίεβο έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν με αυτόματα όπλα κατά διαδηλωτών, εξελίσσονται συγκρούσεις, αστυνομικοί είναι τραυματίες, ενώ υπάρχουν νεκροί στους δρόμους ανάμεσα σε καπνούς και φωτιές.

Η “ταφόπλακα” στην ολιγόωρη εκεχειρία έπεσε με καταιγισμό πυρών ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, με την πλευρά των τελευταίων να κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς από το πρωί της Τρίτης και περισσότερους από 500 τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, στο Κίεβο βρίσκονται ήδη οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας για συνομιλίες με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.