Newsroom

Newsroom

Η πατρίδα ως φωτιστικό

Ας με συγχωρήσουν οι «υπερπατριώτες», μνημονιακοί, κρυφομνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, αλλά τελευταία προσδιορίζω την πατρίδα ως φωτιστικό. Και αναρωτιέμαι εάν πριν…

Ας με συγχωρήσουν οι «υπερπατριώτες», μνημονιακοί, κρυφομνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, αλλά τελευταία προσδιορίζω την πατρίδα ως φωτιστικό.

Και αναρωτιέμαι εάν πριν σώσουν τη χώρα – είτε εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, είτε αναθεωρώντας το με άλλο «μείγμα πολιτικής», είτε καταργώντας το- μπορούν να σώσουν την πατρίδα – φωτιστικό που δοκιμάζεται καθημερινά. Χωρίς ίχνος υπερβολής θα έλεγα ότι η πρόκληση αυτή είναι το απόλυτο κρας τεστ για να μας πείσουν ότι πράγματι είναι πλασμένοι για τα μεγάλα, για να γράψουν ιστορία. Και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει.

Άρχισα να βλέπω την πατρίδα ως φωτιστικό όταν κάνοντας σχεδόν καθημερινά βόλτα στο Πεδίον του Άρεως διαπίστωσα ότι 4 μήνες μετά την παράδοσή του στους Αθηναίους, πλήρως αναγεννημένου, άρχισε η παρακμή.

Ο βάνδαλος «πολίτης» (μνημονιακός, κρυφομνημονιακός, αντιμνημονιακός) κόβει βόλτες στο Πεδίον του Άρεως και καταστρέφει ότι βρει μπροστά του.

Ο βάνδαλος «αρμόδιος» (μνημονιακός, κρυφομνημονιακός, αντιμνημονιακός) δεν ξέρει (;) πού πέφτει το Πεδίον του Άρεως και το αφήνει να καταστρέφεται.

Ο βάνδαλος «πολίτης», δεν σέβεται τα εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε από την τσέπη του για το έργο, για το οποίο, μάλιστα, περίμενε τέσσερα χρόνια να τελειώσει.

Ο βάνδαλος «αρμόδιος», παρέδωσε και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Και αναρωτιέμαι…

Αν δεν μπορεί να σωθεί η πατρίδα- φωτιστικό, ποια πατρίδα θα σωθεί;

Αν δεν μπορεί να σπάσει αυτή η ανίερη συμμαχία, ποια μπορεί;

Υ.Γ

Για την ιστορία, το κεντρικό σιντριβάνι χάλασε λίγες μέρες μετά την παράδοση του πάρκου και η βλάβη ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί. Έχω μετρήσει περισσότερα από 10 κατεστραμμένα φωτιστικά( φωτο 1,2). Στο ροδώνα, το ρυάκι αρχίζει να στερεύει από νερό και γέμισε γλίτσα(φωτο 3). Οι ζημιές δεν θα αποκατασταθούν; Δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία στην Περιφέρεια; Γιατί έτσι που πάει η ιστορία σε ένα χρόνο θα είναι ρημαδιό.
http://www.topontiki.gr



Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018