Newsroom

Newsroom

Η πάμπλουτη Εκκλησία διεκδικεί, δια της Μονής Πετράκη, κατοικίες και περιουσίες στον Μαραθώνα

Δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας σε οικισμό του Δήμου Μαραθώνα όπου βρίσκονται κατοικίες, διεκδικεί η Μονή Πετράκη, όπως προκύπτει από…

moni petraki

Δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας σε οικισμό του Δήμου Μαραθώνα όπου βρίσκονται κατοικίες, διεκδικεί η Μονή Πετράκη, όπως προκύπτει από επίκαιρη του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή. Πρόκειται σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα για τον οικισμό «Μπέη», για τον οποίο η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέβαλε ενστάσεις στο Γραφείο Κτηματογράφησης Μαραθώνα σε βάρος κατοικιών και περιουσιών. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας οι αξιώσεις αυτές συνιστούν «διεκδικήσεις άδικες, απαράδεκτες και παράνομες» διότι οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν «στην κατοχή, νομή και κυριότητα κατοικίες και άλλες ιδιοκτησίες με τίτλους που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες».

Σύμφωνα με την ερώτηση, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών δηλώνει το δικαίωμα της «πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας επί εκκλησιαστικής εκτάσεως συνολικού εμβαδού 28.134 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Μπέη του Δήμου Μαραθώνα Αττικής» και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη είναι έκταση «περιελθούσα στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη από αμνημονεύτων ετών και αναγνωσθείσα ως έκταση εκκλησιαστική με το από 25.01.1933 ΠΔ «Περί διαχωρισμού της ακινήτου περιουσίας της Ιεράς Μονής Πετράκη Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο αποτελεί τίτλο εκ του νόμου και δεν χρήζει μεταγραφής».

Ως απάντηση στην ερώτηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ» με το οποίο ενημερώνει ότι πράγματι υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις για τα ίδια ακίνητα και τους συνυποβαλλόμενους τίτλους κτήσης και ότι διενεργείται έλεγχος νομιμότητας. Αναφέρει ακόμη ότι οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί θα κριθούν από τις Επιτροπές Ενστάσεων με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και όλα τα νόμιμα αποδεικτικά που προσκομίζουν τα δύο μέρη. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…