Newsroom

Newsroom

Η Μιράντα Ξαφά είναι υπέρ της περικοπής των συντάξεων επειδή τα λεωφορεία δεν έχουν ανταλλακτικά

Πιστή στη γραμμή του ΔΝΤ η οικονομολόγος

ξαφά

Μιράντα Ξαφά – ένα όνομα, μια ιστορία. Πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Μιράντα Ξαφά δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμησή της στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθεί το ΔΝΤ. Ξέρετε, αυτές που εφαρμόζονται με συναρπαστική επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πιστή λοιπόν στις αρχές της και στις αξίες που πρεσβεύει το ΔΝΤ, η Μιράντα Ξαφά, μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την άποψη ότι οι συμφωνηθείσες περικοπές των συντάξεων που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει, πρέπει να υλοποιηθούν.

“Μου κάνει εντύπωση που ένα μέτρο όπως είναι η περικοπή των συντάξεων και η περικοπή του αφορολόγητου τον επόμενο χρόνο δεν θεωρούνται διαρθρωτικό μέτρο, παρόλο που στοχεύουν στην εκ βάθρων αναδιάρθρωση των δαπανών και των εσόδων του Δημοσίου. Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε το 17% του ΑΕΠ για συντάξεις όταν υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στις υποδομές, στις μεταφορές”, ανέφερε η Μιράντα Ξαφά, κάνοντας αναφορά στα λεωφορεία που δεν έχουν ανταλλακτικά για να κινηθούν.

“Και θα λύσουμε το θέμα των λεωφορείων μειώνοντας κι άλλο τις συντάξεις;”, ήταν το εύλογο ερώτημα του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου…

(δείτε το βίντεο από το 9ο λεπτό και μετά)

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…