Η μαρτυρία δωδεκάχρονου για το μακελειό στο Μπατακλάν – Πήγε στη συναυλία με τον πατέρα του (βίντεο)

Σε ηλικία μόλις 12 ετών βίωσε τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μπατακλάν. Ο 12χρονος ήταν μαζί με τον πατέρα του, Τζον Λέντερ, στο συναυλιακό χώρο…

Σε ηλικία μόλις 12 ετών βίωσε τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μπατακλάν.

Ο 12χρονος ήταν μαζί με τον πατέρα του, Τζον Λέντερ, στο συναυλιακό χώρο στο Παρίσι, όταν έγινε η έφοδος των μακελάρηδων που αιματοκύλισαν το Bataclan πυροβολώντας αδιακρίτως τα θύματά τους.

«Ο ένας μίλησε για τη Συρία. Είπε ”πρέπει να σκεφτείτε καλύτερα τη Συρία”. Δεν είχε προφορά», είπε σοκαρισμένος ο 12χρονος μιλώντας στο CNN, δίπλα στον πατέρα του.

«Ηταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα πτώμα και ήμουν ξαπλωμένος δίπλα σε ένα. Δεν ήταν κάτι εύκολο εκείνη τη στιγμή. Φοβόμουν πολύ», είπε ακόμη ο μικρός, ενώ ο πατέρας του παραδέχθηκε ότι φοβόταν και ο ίδιος για το γιο του. «Φώναζα το όνομά του, σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να ήταν πολύ μακριά. Περίμενα να φωνάξει ”μπαμπά”», διηγήθηκε.

Ο Τζον Λέντερ περιέγραψε και τη στιγμή της εφόδου των ενόπλων στο Bataclan. «Ακούσαμε το ”μπαμ” και όπως όλοι νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα ή μέρος του σόου. Αισθάνθηκα κάτι να περνάει δίπλα στο αφτί μου, δεν ξέρω αν ήταν σφαίρα, δεν ξέρω τι ήταν», διηγήθηκε.

«Σε εκείνο το σημείο όλοι κατάλαβαν και έπεσαν στο έδαφος. Σήκωσα το κεφάλι μου να δω τι γίνεται ο ένας δράστης άλλαζε το γεμιστήρα στο όπλο του. Ο ένας έλεγχε τον κόσμο και ο άλλος εκτελούσε. Ηταν οργανωμένοι», πρόσθεσε.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…