Η κυβέρνηση δεν παίρνει νέα μέτρα αλλά…νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων από το Μάρτιο

Η κυβέρνηση υπόσχεται πως δεν θα μειώσει άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις, αλλά θα τους μειώσει…

dimosioi

Η κυβέρνηση υπόσχεται πως δεν θα μειώσει άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις, αλλά θα τους μειώσει και, μάλιστα, από το Μάρτιο! Αυτό θα συμβεί λόγω της εφαρμογής από τον επόμενο μήνα των νέων ενιαίων κρατήσεων για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στο βασικό τους μισθό με πλαφόν τα 1.666 ευρώ. Από τον Μάρτιο, ωστόσο, οι κρατήσεις της τάξης του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα επιδόματα και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, ενώ οι επιπλέον κρατήσεις δεν είναι σίγουρο πως θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης. Οι νέες μειώσεις ενδέχεται να αγγίξουν έως και τα 70 ευρώ το μήνα, ενώ, από το μέτρο θα επηρεαστούν περίπου επτά στους δέκα υπάλληλοι.

Μειώσεις όμως στο ποσό των επικουρικών συντάξεων που εισπράττουν θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του χρόνου το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκεινται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Γι’ αυτόν το λόγο οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ το μήνα για σύνολο συντάξεων 900 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 116 ευρώ το μήνα για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Παράλληλα, μετράει αντίστροφα και ο χρόνος για τις μειώσεις στις επικουρικές τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014, όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερο φαίνεται πως θα είναι το «ψαλίδι» για τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ