Newsroom

Newsroom

Η ιστορία της μπρουσκέτας και μία συνταγή

Η λέξη μπρουσκέτα προέρχεται από το ιταλικό ρήμα “bruscare”. Το όνομα της περιγράφει την αρχική τεχνική παρασκευής της σε φούρνο…

mproysketes

Η λέξη μπρουσκέτα προέρχεται από το ιταλικό ρήμα “bruscare”. Το όνομα της περιγράφει την αρχική τεχνική παρασκευής της σε φούρνο άνθρακα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνταν, ήταν μπαγιάτικο ψωμί βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, με τριμμένο σκόρδο από πάνω για να προσδίδει επιπλέον γεύση.

Η μπρουσκέτα ήταν το φαγητό των φτωχών αγροτών στην Ιταλία, αφού για την παρασκευή της χρησιμοποιούνταν μπαγιάτικο ψωμί το οποίο καλυπτόταν με ελαιόλαδο και σκόρδο για να νοστιμίσει και να αποκτήσει γεύση.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, η μπρουσκέτα εξελίχθηκε ως ξεχωριστό είδος φαγητού, προστέθηκαν σε αυτήν αγνά και φρέσκα υλικά, άλλαξε ο τρόπος παρασκευής της και τελικά έγινε μία πεντανόστιμη λιχουδιά για όλες τις ώρες…

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια

Υλικά

60 ml ελαιόλαδο
150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄    Μαγείρεμα 10΄    

Διαδικασία

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.

Συνταγή: gastronomos.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…