Newsroom

Newsroom

Η Γεωργία Νταγάκη μας "ταξιδεύει" με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο

Γεωργίας Νταγάκη

georgia ntagaki

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στο εξωτερικό ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Γεωργίας Νταγάκη “Phobie” (Φόβος). Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή που ξεκίνησε στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε δε και εκδόθηκε στο Βερολίνο από την Monopol Record.

Στην Ελλάδα ο δίσκος προβλέπεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2014 .Με διάρκεια πάνω από 50 λεπτά ο “Φόβος” περιλαμβάνει 9 νέα τραγούδια ,2 διασκευές και ένα ορχηστρικό.

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικης λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιανο, φωνητικη, θεωρια και αρμονια της μουσικης. Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.

Έπειτα από πολλές και αξιόλογες συνεργασίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτη Καλαντζόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιώργος Ανδρέου και πολλοί άλλοι, δημιούργησε την δική της ηλεκτρική και ακουστική μπάντα.

Έχοντας τον δικό της προσωπικό ήχο, και την κρητική λύρα να κινείται με έναν πρωτότυπο τρόπο, συνδυάζοντας έτσι το προσωπικό ρεπερτόριο της με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Δήμος Μούτσης, και πιο νέους όπως ο Νίκος Ζουδιάρης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος κ.α

Ενας σημαντικός σταθμός ήταν η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON, το καλοκαίρι του 2009, στην ευρωπαική του περιοδία παίζοντας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ακούστε ένα από τα καινούργια τραγούδια από την δισκογραφική δουλειά της Γεωργίας Νταγάκη:

 

 

 

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…