Newsroom

Newsroom

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει στο ΟΑΚΑ – καταγγελίες "φωτιά" στα χέρια του ΓΕΔΔ

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία που έκανε γραπτώς και με κάθε επισημότητα ο ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος στον Επιθεωρητή…

oaka

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία που έκανε γραπτώς και με κάθε επισημότητα ο ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή για την κατάσταση στο κορυφαίο αθλητικό κέντρο της χώρας. Ο κ. Γαλακτόπουλος περιγράφει μια κατάσταση με απλωμένη τη διαφθορά έτσι ώστε κανείς να μην καταγγέλλει κανέναν γιατί όσες φορές κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το καθήκον τους βρήκαν το μπελά τους.

“Η παραβατικότητα διατρέχει το σύνολο του προσωπικού σε βάθος και σε έκταση και υποδηλώνει αυτή η παραβατικότητα μια νοοτροπία ενταγμένη σε μια λογική ανυπακοής και στους νόμους αλλά και στις εντολές της Διοίκησης… εξυπηρετούνται συμφέροντα προφανώς με κάποια ανταλλάγματα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ στην έγγραφη καταγγελία του

Στη συνέχεια αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα υπαλλήλων και στελεχών του ΟΑΚΑ και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εταιρεία (την οποία κατονομάζει) χρησιμοποιούσε για χρόνια χώρους του ΟΑΚΑ, αν και δεν είχε γίνει καμία γραπτή η προφορική συμφωνία με κίνδυνο του κτηριακού συγκροτήματος και ότι η ίδια είχε σύμβαση με το ΟΑΚΑ, άσχετη με τους χώρους που χρησιμοποιούσε κι όταν αυτή έληξε, η εταιρεία συνεργαζόμενη με άλλη εταιρεία που είχε σύμβαση με το ΟΑΚΑ συνέχισε να χρησιμοποιεί τους χώρους. Παράλληλα κατονομάζει στέλεχος του ΟΑΚΑ που είχε την ευθύνη και λέει ότι το στέλεχος αυτό προήχθη κιόλας αντί να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Μάλιστα αντί να ελεγχθεί ορίστηκε και σε επιτροπή που επιτηρούσε την καλή λειτουργία του ΟΑΚΑ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης: “Το αποκορύφωμα της παραπάνω παράνομης συμπεριφοράς της εταιρείας αποδείχνει το γεγονός ότι η ως άνω εταιρεία και κατά τον χρόνο που δεν υπήρχε σύμβαση, ούτε με αυτήν, ούτε με τρίτον αυτή να κατέχει τους παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους ως να ήταν ιδιοκτησία της…” και συνεχίζει: “αν ληφθεί υπόψη ότι την πρώτη σύμβαση με το ΟΑΚΑ η εταιρεία την έκανε το 2007 και η ανακάλυψη ότι κατέχει τους αποθηκευτικούς χώρους έγινε το… 2013, αποδείχνεται ότι η εταιρεία είχε τόσες προσβάσεις στο ΟΑΚΑ, ώστε σε λίγο θα διεκδικούσε και την ιδιοκτησία των αποθηκών λόγω μακροχρόνιας χρησικτησίας.

Ο ολυμπιονίκης αναφέρει ότι στέλεχος του ΟΑΚΑ είχε και τηλεχειριστήριο ώστε να μπαίνει, όποτε θέλει στο ΟΑΚΑ, χωρίς να χρειάζεται καν την διάνοιξη της κεντρικής πόρτας από υπαλλήλους του ΟΑΚΑ, ανώ αναφερόμενος ευθέως σε συμφέροντα ο κ. Γαλακτόπουλος τονίζει ότι γίνεται οικονομική εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ και οι χώροι αποτελούν μια στημένη επιχείρηση για επίτευξη εξωυπηρεσιακών σκοπών.

“Προφανώς κάποια συναλλαγή ή εκμετάλλευση έγινε για την διατήρηση μια τέτοιας κατάστασης, προς το συμφέρον και το όφελος όλων αυτών που τον κάλυπταν εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους… Μια και μοναδική φορά που στο παρελθόν έγινε κάποιος λόγος γι’ αυτές τις ενέργειες από την υπεύθυνη εκείνη απομακρύνθηκε από τη θέση της. Όποιος επεσήμανε το πρόβλημα υποβιβάστηκε και όποιος παρέλειψε να το εντοπίσει προήχθη”, καταλήγει ο κ. Γαλακτόπουλος.

Πηγή: ntokoumenta.gr

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…