Η Αστυνομία "κατέβασε" την έκθεση "Διόρθωση" της Πάολας Ρεβενιώτη

Στην κατάσχεση των φωτογραφιών της έκθεσης «Διόρθωση» της γνωστής ακτιβίστριας Πάολας Ρεβενιώτη προχώρησε η αστυνομία με την κατηγορία της δημοσίευσης…

753386 paola 485279 253 1 1

Στην κατάσχεση των φωτογραφιών της έκθεσης «Διόρθωση» της γνωστής ακτιβίστριας Πάολας Ρεβενιώτη προχώρησε η αστυνομία με την κατηγορία της δημοσίευσης «αισχρών θεμάτων» σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία μετέβη στην δημοτική αγορά Λευκωσίας και προχώρησε στην προαναφερθείσα κίνηση μετά απο καταγγελίες.

Η έκθεση «Διόρθωση» παρουσιάζει φωτογραφίες γυμνών και ημίγυμνων ανδρών και έλαβε χώρα με την άδεια του Δήμου Λευκωσίας, ο οποίος μάλιστα είχε παραχωρήσει το χώρο της Δημοτικής Αγοράς στους διοργανωτές, την Αccept-ΛΟΑΤ Κύπρου.

Σημειώνεται ότι τελικά η αστυνομία επέστρεψε στους διοργανωτές της έκθεσης μέρος των φωτογραφιών και συγκεκριμένα εκείνα τα έργα που δεν απεικονίζουν ανδρικά μόρια.

Ο πρόεδρος της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, μετέβη στον αστυνομικό σταθμό της πύλης Πάφου όπου καταγγέλθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κληθεί αργότερα σε δίκη.

Το βράδυ της Πέμπτης, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία της Πάολας Ρεβενιώτη, οι «επίμαχες» γυμνές φωτογραφίες καλύφθηκαν με λευκό χαρτί από τους ίδιους τους διοργανωτές, για «προληπτικούς» όπως μας λέχθηκε, «λόγους». Ωστόσο μάλλον αυτό δεν ήταν αρκετό, με αποτέλεσμα τα γνωστά πια γεγονότα.

Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι ακτιβίστρια, ποιήτρια και εκδότρια με σημαντική συνεισφορά στην ιστορία του ΛΟΑΤ ακτιβισμού στην Ελλάδα.

84275848282129.jpg

Εύστοχη, πάντως, αποδείχθηκε η παρατήρηση του επιμελητή της έκθεσης, Χρήστου Κυριακίδη, στο επιμελητικό του σημείωμα, όπου έγραφε ότι η Πάολα Ρεβενιώτη βρίσκεται «μεταξύ πολιτικών μηνυμάτων και πορνογραφίας, κοινωνικής αφύπνισης, διαμαρτυριών και ηδονής».

Επιπρόσθετα, η σύγκρουση των αντιλήψεων, γιατί περί αυτής πρόκειται, ξεφεύγει από τον «διάλογο» που σημείωσε επίσης ο Κυριακίδης, ότι δηλαδή «το προσωπικό στοιχείο βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με το κοινωνικό περιβάλλον» και καταλήγει σε επίθεση που δέχεται το προσωπικό, από το κοινωνικό περιβάλλον.

Τέλος, αυτή η κατάσχεση δεν μπορεί παρά να ανοίγει έναν δημόσιο διάλογο για τα όρια της τέχνης, της πολιτικής τέχνης και του γυμνού σε μια σύγχρονη κοινωνία όπως θέλουμε να θεωρείται η δική μας.
 

 Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©2014 ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πηγή: kar.org.gr

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…