Η απάντηση της γερμανικής πρεσβείας για τη μετάφραση …μέσω του ΑΠΕ

«Μετά την αντίδραση ορισμένων μέσων ενημέρωσης για τη διόρθωση τηλεγραφήματός μας την περασμένη Παρασκευή 11/4/2014, υπό τον τίτλο «Γερμανία: Μήνυμα…

germanpresv

«Μετά την αντίδραση ορισμένων μέσων ενημέρωσης για τη διόρθωση τηλεγραφήματός μας την περασμένη Παρασκευή 11/4/2014, υπό τον τίτλο «Γερμανία: Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει στην Αθήνα η Αγ. Μέρκελ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας», το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, για την ακριβή μετάφραση της επίμαχης παραγράφου που περιλαμβάνεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση της Καγκελαρίας», αναφέρει το ΑΠΕ. Σύμφωνα με την απάντηση του Γραφείου Τύπου της πρεσβείας, η ακριβής μετάφραση επικαλούνται πως έχει ως εξής:

«Επιπλέον, η επίσκεψή της αποτελεί μήνυμα ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα επιτυχημένα μέτρα της Ελλάδας στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του γραφείου Τύπου της πρεσβείας της ΟΔ Γερμανίας στην Αθήνα:

«Thank you for contacting us on this matter. Herewith the Embassy would like to clarify the meaning of the text you asked us about:

“Moreover, her visit is a signal that the Federal Government will continue to support Greece’s successful measures in the field of fiscal consolidation».