Η αντιπολίτευση ζητά ακύρωση των εκλογών στην Άγκυρα

Οξύνεται, για μια ακόμα φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η αντιπαράθεση στην Τουρκία ύστερα κι από το αίτημα της αντιπολίτευσης…

yavas

Οξύνεται, για μια ακόμα φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η αντιπαράθεση στην Τουρκία ύστερα κι από το αίτημα της αντιπολίτευσης στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα, τις οποίες είχε κερδίσει οριακά ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Παρασκευή, πάντως, το τοπικό παράρτημα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου απόρριψε το αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων στην πρωτεύουσα από τον υποψήφιο του CHP, Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος χαρακτήρισε τις εκλογές της περασμένης Κυριακής τις πιο αμφιλεγόμενες στην ιστορία της χώρας. Μιλώντας στους υποστηρικτές του τόνισε ότι η υπεράσπιση της βούλησης των ψηφοφόρων και της δημοκρατίας είναι ιερό καθήκον για τον ίδιο. Στην περίπτωση που η προσφυγή του απορριφθεί, το CHP σκοπεύει να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ή ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…