Η "Αλκυονίδα" μετά από 23 χρόνια ανοίγει με αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

57 χρόνων

alkionida

Με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη στις 26/10,  η New Star, ο κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής για τον μεγάλο συγγραφέα, στον ιστορικό κινηματογράφο που ανοίγει τις πόρτες του μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τα Αθηναϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα. 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, εγκαινιάζοντας τον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ», θα διεξαχθεί το πρώτο κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελλάδα για τον Νίκο Καζαντζάκηόπου θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, Zorba the Greek η ταινία των τριών Όσκαρ σε σενάριο/σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Ο Τελευταίος πειρασμός του Μάρτιν Σκοτσέζε και Ο Χριστός ξανασταυρώνεται του Ζυλ Ντασέν με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη.

Πριν από τις ταινίες θα προβάλλεται η μικρού μήκους ταινία του Μάριου Ιορδάνου Το μυστικό του Θησέα (επίσημη συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού έργου στο Λονδίνο), η οποία αποτελεί και τη μοναδική κινηματογραφική διασκευή της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη. Τηνκαλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ υπογράφει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μαζί με την ηθοποιό και γλωσσολόγο Σοφία Καζαντζιάν.

Στον εκθεσιακό χώρο του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί, επίσης,μουσειακό υλικό για τον Νίκο Καζαντζάκη (με έπιπλα, αντικείμενα και χειρόγραφά του), καθώς και Έκθεση Ζωγραφικής του εικαστικού Ευάγγελου Καλογερόπουλου. Τις πρωινές ώρες, μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το χώρο, υπό την καθοδήγηση ειδικών μουσειολόγων-παιδαγωγών των Εκδόσεων Καζαντζάκη, όπως και να παρακολουθήσουν τη δραματοποιημένη αφήγηση από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν του αριστουργηματικού παιδικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη Στα παλάτια της Κνωσού.

Η ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ 

ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 

στις 26 Οκτωβρίου 

και ώρα 19:00 

στην οδό Ιουλιανού 42-46, Αθήνα

τηλ:  210-8220023, 210-8220076,2108220008

Για την Κυριακή 26/10 Είσοδος και Parking δωρεάν.

Τις υπόλοιπες ημέρες 27/10 – 2/11: ημερήσιο εισιτήριο 5€  για προβολή δύο ταινιών

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Parking διαθέσιμο

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων