Newsroom

Newsroom

Η Alitalia καταλήγει σε αραβικά χέρια

Αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, τους Financial Times και την ιταλική οικονομική…

alitalia

Αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, τους Financial Times και την ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, προτίθεται να διαθέσει έως και 350 εκατομμύρια ευρώ την αγορά μέχρι και του 49% του πακέτου μετοχών της Αlitalia.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη διαπραγμάτευση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

Η αεροπορική εταιρία του Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται έτσι να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Αlitalia έστω και αν δεν πρόκειται όπως όλα δείχνουν να ξεπεράσει το 49% των μετοχών ώστε να μην χάσει ο ιταλικός αερομεταφορέας τα προνόμια που του εξασφαλίζει η ευρωπαϊκή του ταυτότητα.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζουν αναλυτές, οι δεκατέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι της Αlitalia
πιθανόν θα μπορέσουν να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς θα αυξηθεί και η οικονομική βιωσιμότητα του εμβληματικού ιταλικού αερομεταφορέα.

Τα χρέη της εταιρίας, ο λογότυπος της οποίας έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις φθάνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 300 εκατομμύρια ευρώ τα οποία διετέθησαν από τους μετόχους, δυο μεγάλους ιταλικούς τραπεζικούς οργανισμούς και τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…