Hot Doc: Συμβούλιο της Επιλεκτικότητας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας πρόσφατα αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, όπως πολλάκις έχει συμβεί με άλλες αποφάσεις του στο πρόσφατο παρελθόν.

581a19d11dc52454678b4f01

Αυτή τη φορά ωστόσο αντιπολίτευση και δικαστικές ενώσεις ξεσηκώθηκαν εμφανίζοντας όσους επέκριναν το ανώτατο δικαστήριο, ούτε λίγο ούτε πολύ ως θιασώτες του ολοκληρωτισμού. Κι όμως το ίδιο το ΣτΕ είναι εκείνο που κατά καιρούς με τις αποφάσεις του έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δημιουργώντας παράλληλα ερωτηματικά για το πώς το ίδιο αντιλαμβάνεται τον ρόλο του κρίνοντας νόμους ως συνταγματικούς ή μη.

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί τα παράδοξα των αποφάσεων του ΣτΕ αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο. Πώς από τον χαρακτηρισμό του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών ως αντισυνταγματικό, έφτασε στην απόρριψη του διαγωνισμού για τις άδειες.

Διαβάστε ακόμη, ποια ήταν απόφαση του ΣτΕ για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Γιατί το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις του ΕΣΡ και με ποιο σκεπτικό αποφάσισε ότι λειτουργεί εκτός του νομίμου πλαισίου. Διαβάστε επίσης πώς έφτασε να χαρακτηρίσει νόμιμο και συνταγματικό το μαύρο στην ΕΡΤ, παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc, για τις αποφάσεις του ΣτΕ που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Τι συνέβη με το παράνομο Mall του Αμαρουσίου και γιατί προκάλεσαν αντιδράσεις οι αποφάσεις για τα αυθαίρετα, τις κατασχέσεις του ΣΔΟΕ και τις απολύσεις της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης, με ποιο σκεπτικοί οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ χαρακτήρισαν συνταγματικό το μνημόνιο, το χαράτσι, το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και το τέλος επιτηδεύματος σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Τι στάθμισαν τότε, αλλά δεν υπολόγισαν σήμερα.

Διαβάστε ακόμη, για τον ρόλο του ΕΣΡ. Γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε με τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά αρκείτο στο να επιβάλλει εξωφρενικά πρόστιμα για τον Μπομπ Σφουγγαράκη, τα gay φιλιά πετυχημένων ελληνικών σίριαλ και τη διαφήμιση gay bar και προφυλακτικών!

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…»: Πώς η προσπάθεια του πρώην Δημάρχου Πύργου να φιμώσει το Hot Doc δια της δικαστικής οδού, γύρισε μπούμερανγκ. Τι αποκαλύπτει για τον ίδιο νέο πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι επιχορηγήσεις για τους ερασιτέχνες στα χέρια «επαγγελματιών»: «Δραστήρια» πρόσωπα στον χώρο του αθλητισμού ιδρύουν ομοσπονδίες – «φαντάσματα» και απομυζούν κρατικές επιχορηγήσεις.

«Στρατηγός χάος και κυνήγι μαγισσών – Quo vadis γείτονα;: Η Τουρκία υπό καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας, συνεχίζει το πογκρόμ κατά των μη αρεστών, ενώ απειλείται διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ με φόντο τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Big Brotheris watching Israel: Πώς λειτουργεί το φοβικό κράτος του Ισραήλ, με την τρομοκρατική απειλή να αποτελεί μέρος της ρουτίνας του. Ο φουτουριστικός εξοπλισμός των Ισραηλινών που μπορεί να αναγνωρίσει εν δυνάμει τρομοκράτες από την ίριδα του ματιού τους.

Ένα μουντιάλ για τους ανένταχτους: Ο γενικός γραμματέας της Συνοσπονδίας Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ενώσεων (CONIFA) μιλάει αποκλειστικά στο Hot Doc για το παγκόσμιο κύπελλο των χωρών που η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) απορρίπτει.

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης (β’ μέρος): Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του αμφιλεγόμενου ήρωα της ελληνικής επανάστασης. Η φυλάκιση, η αποκατάσταση του ονόματός του και ο θάνατός του σε βαθιά γεράματα.

Η Τζέραλντιν και το πόστερ της: Η περίεργη ιστορία της αφίσας με τη χειραφετημένη εργάτρια που έγινε σύμβολο του φεμινιστικού κινήματος. Ποια ήταν τελικά πίσω από το θρυλικό πόστερ.

Πολίτης Κέιν – ο βασιλιάς των media είναι γυμνός: Η ταινία που γκρέμισε το αμερικανικό όνειρο «ξεγυμνώνοντας» τους ολιγάρχες των media, τους νεόπλουτους και την πολιτική ελίτ. Ποιοι και γιατί την πολέμησαν με λύσσα, στιγματίζοντας τον δημιουργό της Όρσον Γουέλς ως κομμουνιστή.

Δημήτρης Αθανίτης: Ο πετυχημένος έλληνας σκηνοθέτης μιλάει αποκλειστικά στο Hot Doc για την τελευταία του ταινία «Invisible» και αναλύει την πολιτική πραγματικότητα με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Γιάννης Τσορτέκης: Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αποκαλύπτεται στο Hot Doc και μιλάει για τη νέα του παράσταση στην οποία θα επιχειρήσει να «εγκαταστήσει» μια διαφορετική ανάγνωση της «Μαύρης Γαλήνης» του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Έρση Σωτηροπούλου: Οι γαλλικές εφημερίδες Liberation και Le Monde έχουν χύσει άφθονο μελάνι για την Έρση Σωτηροπούλου, της οποία το τελευταίο βιβλίο όχι μόνο βρέθηκε στα ράφια των γαλλικών βιβλιοπωλείων αλλά υπήρξε υποψήφιο και για ένα μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο. Η γνωστή συγγραφέας μιλάει σήμερα στο Hot Doc για την «τρομοκρατία του πολιτικά ορθού», τον δικό της Καβάφη και την αμφίθυμη σχέση της με την Ελλάδα.


Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…