Newsroom

Newsroom

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Χρησιμοποιείστε την τεχνολογία υπεύθυνα

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

5a79afe41dc524dd598b457c

Η ασφαλής και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας τίθενται στο επίκεντρο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται σήμερα από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Στόχος είναι επίσης να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια της Δράσης Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Saferinternet.gr δρ. Βερόνικα Σαμαρά, επισημαίνει: «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου! Είμαι πολύ περήφανη που η ιδέα που πρότεινα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2002 για την καθιέρωση του εορτασμού μιας τέτοιας ημέρας γιορτάζεται σήμερα για 15η συνεχή χρονιά σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο!!»

Και προσθέτει: «Σήμερα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα παρακάτω, πολύ απλά, αλλά κατά την άποψή μου πολύ σημαντικά “κλειδιά” για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου:

1. Προστατεύουμε πάντα τα προσωπικά δεδομένα, τα δικά μας και των άλλων

2. Συμπεριφερόμαστε σε όλους στο Διαδίκτυο, όπως θα θέλαμε να συμπεριφέρονται αυτοί προς εμάς

3. Αντιμετωπίζουμε το Διαδίκτυο ως εργαλείο (με οδηγίες χρήσης) και όχι σε παιχνίδι

Και θυμόμαστε πάντα ότι το καλύτερο φίλτρο για την προστασία μας είναι το μυαλό μας, δηλαδή η κριτική μας σκέψη. Ας κάνουμε λοιπόν κάθε ημέρα, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου».

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα περιλαμβάνει την διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του διαδικτύου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη και έπεσε στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδερφής…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…