Χαρακόπουλος: "Σε φιάσκο εξελίχθηκε η μεταρρύθμιση για το γάλα!"

Σκληρή γλώσσα κατά του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα του γάλακτος, το οποίο χαρακτηρίζει κυβερνητικό φιάσκο, χρησιμοποιεί σε…

xarakopoulos agr

Σκληρή γλώσσα κατά του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα του γάλακτος, το οποίο χαρακτηρίζει κυβερνητικό φιάσκο, χρησιμοποιεί σε σημερινό του άρθρο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος σηκώνοντας το γάντι που έριξε χθες ο κ. Χατζηδάκης με άρθρο του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, απαντά με δικό του άρθρο στην ίδια εφημερίδα, επιρρίπτοντας  ευθύνες για την τιμή του γάλακτος που δεν έχει πέσει, στον κ. Χατζηδάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός επιστρέφει “το μπαλάκι” των ευθυνών στον κ. Χατζηδάκη, λέγοντας ότι το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης εξαρχής υποστήριξε ότι η επιμήκυνση ζωής που εισηγείτο το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ήταν η “θεραπεία” που θα μείωνε την τιμή στο ράφι.

«Η διάταξη που ψηφίστηκε πράγματι επιμήκυνση τη διάρκεια της ζωής του γάλακτος, έστω και λιγότερο από όσο επιθυμούσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι τιμές δεν μειώθηκαν ούτε λεπτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Και η “γαλάζια” αντιπαράθεση συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους: «Όταν η μεταρρύθμιση εξελίχθηκε σε “φιάσκο”, υποστηρίζει ο κ. Χαρακόπουλος, “ακούστηκε η δικαιολογία ότι για να πετύχει η θεραπεία απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση. Δηλαδή η δόση δεν άρκεσε και για να δούμε αποτέλεσμα χρειαζόμαστε τη μέγιστη δοσολογία».

Επιπλέον αναφέρει ότι «στην περιβόητη μεταρρύθμιση που έγινε νόμος του κράτους, εκτός της επιμήκυνσης παρουσιάστηκε και μια άλλη “καινοτομία” που εμφανίστηκε ως μέτρο υπέρ των μικρών παραγωγών, το λεγόμενο “γάλα ημέρας”. Φεύγοντας από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης απάντησα σε σχετική ερώτηση: Αν δουν γάλα ημέρας, να μου φέρουν και εμένα να το πιώ».

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα προσεγγίσει το ζήτημα χωρίς άγονους δογματισμούς, λαμβάνοντας υπόψη κάθε εποικοδομητική πρόταση. Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω για την κυβέρνηση, το πάθημα με το φιάσκο του γάλακτος να έγινε μάθημα».