Newsroom

Newsroom

Χαϊδελβέργη: Mια πόλη που ξεπήδησε από μεσαιωνικό παραμύθι

Η Χαϊδελβέργη μοιάζει με μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, μάγισσες και φιλοσόφους, βγαλμένο θαρρείς από τις συλλογές των αδερφών Γκριμ.

heidelberg castle and bridge

Η Χαϊδελβέργη μοιάζει με μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, μάγισσες και φιλοσόφους, βγαλμένο θαρρείς από τις συλλογές των αδερφών Γκριμ.

Θα μπορούσε να ήταν ένα μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, μάγισσες και φιλοσόφους, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή· η ονειρική Χαϊδελβέργη, στο γερμανικό κρατίδιο του Baden Wurttemberg, μας υποδέχεται στις όχθες του ποταμού Neckar.

Ανεβαίνουμε στο κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο!

Η βόλτα συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα cafes, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ’ αυτή την πόλη. Το happy end στο παραμύθι δίνεται μέσα από το «δρόμο των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ’ όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα.

Τι θα δείτε

Το Κάστρο Schloss. Δείτε τις «φοιτητικές φυλακές» -για τους μεθυσμένους σπουδαστές περασμένων αιώνων- και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο, με χωρητικότητα 221.000 λίτρων! Ωράριο: 09:30-18:00, είσοδος €5 (tel. +49 6221 654429, www.schloss-heidelberg.de)

Την πανέμορφη και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Alte Bruecke ή Karl Theodor, που ενώνει τις δυο όχθες του Neckar.

Το Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία του Speyer.

Τι θα κάνετε

Περίπατο στο Philosophenweg, ένα υπέροχο μονοπάτι 2 χλμ., που ξεκινά από τη συνοικία Neuenheim, διασχίζει τη γέφυρα Karl Theodor και καταλήγει στο λόφο Heiligenberg, απέναντι από την πόλη. Η θέα από εδώ είναι απλώς συγκλονιστική.

Κρουαζιέρα στον ποταμό Neckar, από τη Χαϊδελβέργη μέχρι την πόλη Neckarsteinach (εισιτήριο: €12,50 με επιστροφή, www.rnf-schifffahrt.de).

Πώς θα πάτε

Αεροπορικώς μέχρι τη Φρανκφούρτη ή τη Στουτγάρδη, με τη Lufthansa (τηλ. 210 6175200,www.lufthansa.com) και εισιτήριο από €101 και €126 αντίστοιχα, με επιστροφή. Από το αεροδρόμιο τηςΦρανκφούρτης αναχωρεί λεωφορείο για τη Χαϊδελβέργη κάθε ώρα, από τις 08:00 έως τις 23:00. Μπορείτε επίσης να έρθετε με τρένο -δρομολόγια ανα 1 ώρα- με κόστος €13,40 από Φρανκφούρτη και €21 από Στουτγάρδη.

Πηγή: travelstyle.gr