Η ζωή εν μπάφο

«Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Για εμάς και για τα παιδιά μας». Τάδε έφη Κώστας Βλάσσης, γιατρός και εισηγητής της ΝΔ στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο απελευθέρωσης της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης.

5a99738b1dc5243a4f8b4567

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Στη ΝΔ δεν υπάρχει πλέον καμία πραγματικά «φιλελεύθερη» αντίσταση, έχουν καεί όλες. Η πλήρης μετατροπή ενός πρώην κεντροδεξιού κόμματος σε «σοβαρή Χρυσή Αυγή», είναι πια ολοκληρωτική.

Η ανυπόφορη συντήρηση και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ σε συζητήσεις νομοσχεδίων όπως, η Ιθαγένεια, το σύμφωνο συμβίωσης, η αλλαγή ταυτότητας φύλλου και τώρα η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, μπορεί να εκπροσωπούν ένα συντηρητικό τμήμα της κοινωνίας, αλλά ρίχνουν εν γνώσει τους, λίπασμα στο εύφορο χώμα του φασισμού.

Αυτό που σοκάρει στη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι πως αποδεδειγμένα η φαρμακευτική κάνναβη προσφέρει ανακούφιση από το άλγος και τις ανυπόφορες δυσκολίες ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, το AIDS, η αρθρίτιδα, η νευρική ανορεξία, το Parkinson και πολλές άλλες χρόνιες νευρικές παθήσεις, ενώ ανακουφίζει και από τα συμπτώματα των χημειοθεραπειών του καρκίνου. 

Τίποτα απ’ όλα αυτά, βέβαια, δεν έχει σημασία για τους συντηρητικούς «χωροφύλακες» της ΝΔ.

Οι ακροδεξιοί «τζιχαντιστές» που έχουν, επί Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλάβει το κόμμα, δεν έλαβαν υπόψιν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ούτε καν την έκθεση της Επιτροπής για την Ιατρική Χρήση της Κάνναβης, που αποτελείτο από αξιόλογους επιστήμονες και η οποία έδωσε μια απόλυτα θετική εισήγηση στο υπουργείο Υγείας.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία για τη ΝΔ. Αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση… όπου και όταν μπορεί να επιτευχθεί. Με οποιονδήποτε τρόπο.

Αν θα μπορούσε να γίνει κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (όπως και σε πολλά άλλα) είναι γιατί δεν είχε το θάρρος να προχωρήσει σε πλήρη, προοδευτική αποποινικοποίηση της κάνναβης, ακόμα και για ψυχαγωγικούς σκοπούς, με αυστηρό έλεγχο στα σημεία πώλησης και συστηματικής καλλιέργειας.

Μπορεί όλη η Ελλάδα να είχε μετατραπεί σε μια απέραντη μίζα. Σε ένα απέραντο υπερ-τιμολογημένο δημόσιο έργο στις πλάτες του φορολογούμενου. Σε ένα απέραντο «μαύρο» ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα απέραντο τηλεφωνικό κέντρο της Siemens. Σε έναν απέραντο και «θαλασσοδανεισμένο» προπαγανδιστικό μηχανισμό. Σε μια απέραντη βαλίτσα με αδήλωτα χρήματα. Σε ένα απέραντο lifestyle κωστοπουλικό μπουρδέλο. Αλλά, για το Θεό…. ας αντισταθούμε στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, γιατί σε λίγο καιρό θα γίνει η χώρα “ένας απέραντος… μπάφος”. Θα μαστουρώσουμε συλλογικά και θα φτάνουμε να προσκυνάμε θαυματουργές παντόφλες Οσίων, θα φανταζόμαστε ομιλούντες, καιόμενους θάμνους, θα ακούμε ιστορίες για θεανθρώπους που περπατάνε πάνω στο νερό και θα φαντασιωνόμαστε κρίνους να γονιμοποιούν παρθένες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…