Η ΤτΕ απέρριψε τη νέα διοίκηση της Attica Bank

Η Τράπεζα της Ελλάδος, απέρριψε την νέα διοίκηση της Attica Bank ενώ προχώρησε σε μια δραστική κίνηση, «παγώνοντας» τις νέες δανειοδοτήσεις της τράπεζας.

57db01671dc524c21e8b473c

Η μεν πρώτη απόφαση ήταν αναμενόμενη αφού τα πρόσωπα που αιφνιδιαστικά διόρισε το ΤΣΜΕΔΕ δεν κάλυπταν εμφανώς τα κριτήρια του fit and proper που εφαρμόζονται για τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων ενώ η δεύτερη απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων έρχεται σε συνέχεια των παρατηρήσεων που επανειλλημένως έγιναν στην τράπεζα από την ΤτΕ και τον SSM.

H Eπιτροπή απέρριψε τον διορισμό του Γεράσιμου Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως και του Κωνσταντίνου Μακέδου ως αντιπροέδρου. Δεν έδωσε επίσης το πράσινο φως για την παραμονή της Αννας Πουσκούρη, ως μη εκτελεστικού μέλους του δ.σ.

Οι Σαπουντζόγλου και Ρουμελιώτης διορίστηκαν από το ΤΣΜΕΔΕ, και εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο, της τράπεζας, αιφνιδιάζοντας την ΤτΕ την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από μακρά περίοδο κατά την οποία απορρίπτονταν υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές. Λόγω της προηγούμενης θητεία τους στα τραπεζικά, και συγκεκριμένα στην Proton Bank ο πρώτος και της έλλειψης τραπεζικής εμπειρίας ο δεύτερος, η τοποθέτησή τους θεωρούνταν εξαρχής προβληματική.

Η προηγούμενη τραπεζική θητεία του καθηγητή Γεράσιμου Σαπουντζόγλου, στην Proton Bank επί περιόδου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έληξε με την αποπομπή από την ΤτΕ του δ.σ. στο οποίο μετείχε εξαιτίας του γνωστού σκανδάλου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…