Η Τσατάνη έχει… προτίμηση στην Κουτζαμάνη για το πειθαρχικό της

Προτίμηση στην κρίση της Κουτζαμάνη (σ.σ. Φωτο) για το πειθαρχικό της φαίνεται πως έχει η Τσατάνη, αφού δεν εμπιστεύεται ή μάλλον τρέμει αυτήν της προέδρου του Αρείου Πάγου. Γι’ αυτό και ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για διαπλοκή και Δικαιοσύνη.

56fc073d1dc524536c8b510f

Η πρόφαση που εφηύρε η αξιότιμη εισαγγελέας Εφετών αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίες -σύμφωνα με την ίδια- φέρνουν στο φως νέα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η εισαγγελική λειτουργός -για την οποία τρέχει η πειθαρχική έρευνα της Βασιλικής Θάνου για τους σκιώδεις χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου- στην πολυσέλιδη αίτηση της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναφέρεται στα όσα ελέχθησαν την Τρίτη στη Βουλή και συγκεκριμένα στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Μάλιστα, επισύναψε ειδικά την ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου, κατά του οποίου έχει καταθέσει αναφορά – καταγγελία. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη με δική της πρωτοβουλία και αντέκρουσε τις σε βάρος του καταγγελίες.

Σύμφωνα με την κ. Τσατάνη, από τα όσα ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

Η κ. Τσατάνη φέρεται να προτιμά την κρίση της κ. Κουτζαμάνη για τον πειθαρχικό της έλεγχο που έχει αναλάβει με δική της πρωτοβουλία η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κάνοντας χρήση το νόμιμο δικαίωμα που έχει λόγω της θέσεως της.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι αφενός η κ. Τσατάνη δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πόσο μάλλον τον κύριο εκφραστή της, δηλαδή την κ. Θάνου, και αφετέρου για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν εξηγεί, επιθυμεί να ελεγχθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αξιοσημείωτο δε πως όταν κάποιος κατηγορείται και θεωρεί τον εαυτό του αθώο, δεν τον απασχολεί ποιος θα διεξάγει την έρευνα που εκκρεμεί εναντίον του, αλλά ποια θα είναι η έκβαση αυτής, με σκοπό την αποκατάσταση του ονόματός και της υπόληψης του.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…