Η Τσατάνη απέκτησε εικόνα και δεν της αρέσει (ΦΩΤΟ)

Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, έκανε την εμφάνισή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δίνοντας εικόνα (αλλά όχι ακόμη εξηγήσεις) σε όσα γράφονται και λέγονται γι’ αυτή.

5762717b1dc524d3108b46af

Η Εισαγγελέας, ζήτησε δύο πράγματα από την Επιτροπή. Να καταθέσει παρουσία δικηγόρου και να μην καταγραφεί από την κάμερα. Για την δεύτερη απαίτησή της, προέβαλε ως επιχείρημα πως χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, διαβεβαίωσε ωστόσο την Επιτροπή, πως μετά από επικοινωνία της με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προέκυψε πως η κυρία Τσατάνη, δεν χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο, πώς μια Εισαγγελέας, δημόσια κατήγορος δηλαδή, η οποία με την δημόσια παρουσία της στα δικαστήρια αποδίδει Δικαιοσύνη, φοβάται να εμφανιστεί δημόσια για να υποστηρίξει αυτή ακριβώς την απόδοση Δικαιοσύνης. Ο καχύποπτος σκέπτεται πως η κυρία Τσατάνη δεν θέλει να θυμηθούν όσοι τη δουν στην κάμερα, με ποιές υποθέσεις συνδέεται και να κάνουν σύνδεση υποθέσεων που χειρίστηκε και προσώπου. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές όμως δεν είναι τυφλοπόντικες και κατάδικοι για να κρύβουν το πρόσωπό της, αλλά τα θαρραλέα πρόσωπα της Δημοκρατίας.

Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι, η άρνηση της Γεωργίας Τσατάνη, αρχικώς να καταθέσει στην Επιτροπή και στη συνέχεια η απαίτησή της να καταθέσει παρουσία δικηγόρου. Η Εισαγγελέας Τσατάνη δεν είναι κατηγορούμενη, άρα η χρήση δικηγόρου δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Επίσης η Επιτροπή στην οποία καλείται να καταθέσει, έχει συσταθεί μετά από δικές της καταγγελίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ιδότητά της και το καθήκον της ως ανώτερου Εισαγγελέα, θα έπρεπε να την οδηγούν σε μία δημόσια και θαρραλέα κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής.

Η μικρή ιστορία της Τσατάνη

Ας θυμηθούμε όμως τη μικρή ιστορία της Γεωργία Τσατάνη. Είναι σύζυγος στελέχους της ΝΔ και μητέρα υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ. Η έμμεση σχέση της με τη ΝΔ, δεν την οδήγησε σε αυτοεξαίρεσή της από χειρισμό δικογραφιών για τα εξοπλιστικά (όπου υπήρχε εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον οποίο δεν εστάλη τελικώς δικογραφία στη Βουλή παρά την εμπλοκή του ονόματός του) και για το Βατοπέδι το οποίο ήταν ένα σκάνδαλο της ΝΔ.

Στην υπόθεση του Βατοπεδίου, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει η Εισαγγελέας Σπυροπούλου με εξώδικό της στο , η Εισαγγελέας Τσατάνη χειρίστηκε θέματα δανειοδοτήσεων της Μονής. Όλως τυχαίως αυτές οι δανειοδοτήσεις προέρχονταν από την Τράπεζα Marfin του Βγενόπουλου. Η κυρία Τσατάνη με βάση πόρισμα που συνέταξε τότε ο Κ. Γεωργάρας και η ομάδα του από την ΤτΕ, βρήκε νόμιμες της δανειοδοτήσεις της Μονής από τη Marfin. Στη συνέχεια όμως η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θεώρησε πως το πόρισμα ήταν επιφανειακό και ελλειπές, και η Εισαγγελική έρευνα επίσης. Έτσι ζήτησε από τον Άρειο Πάγο τον έλεγχο των δανειοδοτήσεων όχι μόνο της Μονής Βατοπεδίου από τη Marfin, αλλά και επιχειρήσεων.

Όταν χρόνια μετά η έρευνα αυτή τελικώς άρχισε να φέρνει καρπούς από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η Εισαγγελέας Τσατάνη, αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αρχειοθέτησε την υπόθεση. Πάλι με πραγματογνώμονα τον Κ. Γεωργάρα ως ιδιώτη αυτή τη φορά. Και φυσικά και πάλι αθωώνοντας τον Βγενόπουλο.

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε μια δημόσια απάντηση της Εισαγγελέως Τσατάνη στην Επιτροπή. Φυσικά μπροστά στις κάμερες της Βουλής. Αυτό είναι Δημοκρατία. Περιμένουμε.


Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…