Η στιγμή που η πεζογέφυρα 950 τόνων στο Μαϊάμι καταρρέει (video)

Την στιγμή που η πεζογέφυρα στο Μαϊάμι καταρρέει παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

5aaba2641dc5240c248b47de

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάποιον ο οποίος παρακολουθούσε την εικόνα από την κάμερα ασφαλείας και αναρτήθηκε στα social media. Έκτοτε κάνει το γύρο του κόσμου αφού η πεζογέφυρα μήκους 53 μέτρων και βάρους 950 τόνων γίνεται κυριολεκτικά κομμάτια.

Διασώστες αναζητούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιζώντες μέσα στα ερείπια, ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς και αγνοούμενους.

Όπως ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, οι δέκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και οι δυο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την τραγωδία ότι θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα για τα αίτια και ότι θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Η πεζογέφυρα συνέδεε τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο μέσα σε μόλις έξι ώρες. Το κόστος της ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, οι προδιαγραφές της προκάτ γέφυρας προέβλεπαν όχι μόνο ότι θα άντεχε τουλάχιστον 100 χρόνια αλλά και ότι θα παρέμενε όρθια ακόμα και σε τυφώνα κατηγορίας 5.



Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…