Η Στέγη ταξιδεύει: LATE NIGHT blitz theatre group

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός των συνόρων δράση της. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 40 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.

5aa93d841dc524bd0a8b45ee

16 – 18 Μαρτίου 2018 | Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá

Οι παραγωγές της Στέγης ταξιδεύουν. Αθήνα, Μπορντό, Νανσύ, Ρεμς, Μουλχάουζ, Ουτρέχτη, Αννόβερο, Λιλ, Ούμπρια, Παρίσι, Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Ζίγκεν, Βισμπάντεν, Λυών, Αμβούργο, Ντιζόν, Βυρητός, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Νάπολι, Τρόντχαϊμ, Μπίντγκοστς, Γκρατς, Τουλούζη, Ταρμπ, Βέρνη, Λειψία, Μασσαλία. Μετά την πρεμιέρα του στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τον Οκτώβριο του 2012, το Late Night των blitz, το αλλόκοτο όσο και ρομαντικό πάρτι -αργά τη νύχτα- για το τέλος της εποχής μας, συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο. Επόμενη στάση στη Λατινική Αμερική και στο 16ο Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá (fitbogota) στην Μπογκοτά της Κολομβίας (16-18 Μαρτίου 2018).

«Η ομάδα δημιουργεί τον δικό της ευδιάκριτο κόσμο, ένα άχρονο τοπίο που είναι ξεκάθαρα σημερινό» γράφει η The Guardian για το Late Night, το The Stage αναφέρει: «Θολό και ονειρικό. Το Late Night αναμειγνύει το χιούμορ με μια αίσθηση κάθαρσης. Τα πράγματα καταρρέουν. Οι ερμηνευτές σωριάζονται στο δάπεδο. Η οροφή βουλιάζει. Υπάρχουν μπεκετικά ίχνη σε αυτό τον θολωμένο κόσμο· υπάρχει ποίηση στην ήπια σκληρότητα του έργου, στην κυκλική εξέλιξή του. Τα φώτα χαμηλώνουν, αλλά νιώθεις πως δεν είναι αυτό το τέλος. Ο χορός θα ξαναρχίσει σύντομα», ενώ «Μια συγκινητική παράσταση, πάνω στα χαλάσματα ενός παρελθόντος που μας περιμένει». Ανοιχτή στις νέες τάσεις και τη θεατρική πρωτοπορία, η ομάδα blitz είναι ουσιαστικά μια κολεκτίβα με βασικό πυρήνα τους Γιώργου Βαλαή, Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πασσαλή και διαφορετικούς συνεργάτες κάθε φορά.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.festivaldeteatro.com.co/obras




Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…