Newsroom

Newsroom

Η Σοφία Παπάζογλου στο koutipandoras.gr: "Το τραγούδι είναι ο χτύπος της καρδιάς μου"

H Σοφία Παπάζογλου μας μιλάει για το νέο άλμπουμ της "Στου Ονείρου τις Στροφές", την αξία που έχει το όνειρο στη ζωή μας, αλλά και τις νότες αισιοδοξίας που έχουμε όλοι ανάγκη αυτή την εποχή και που μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει.

5929b8731dc52485688b45fe

Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει το μουσικό ταξίδι της σε ολόκληρη την Ελλάδα, αισθάνεται ενθουσιασμένη με το καινούργιο της υλικό, αλλά και απογοητευμένη με την υπάρχουσα πολιτική πραγματικότητα. 

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας άλμπουμ “Στου Ονείρου τις Στροφές”.

Πρόκειται για έναν δίσκο με καινούρια τραγούδια που γράφτηκαν για μένα από τον Παναγιώτη Στεργίου και τον Δημήτρη Τσάφα, ενορχηστρώθηκαν από τον Αντώνη Γούναρη και πληροί τις προϋποθέσεις αυτού που λέμε ολοκληρωμένος δίσκος από έναν συνθέτη και στιχουργό. Είμαι ενθουσιασμένη με το καινούριο μου υλικό και βλέπω ότι αρέσει. Είναι πολύ σημερινά και φρέσκα και άμεσα τα τραγούδια και μου αρέσουν πολύ, με ανανεώνουν ερμηνευτικά και ελπίζω να τα αγαπήσει ο κόσμος και να ονειρευτεί μ’ αυτά.

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο για το άλμπουμ σας;

Πήραμε τον τίτλο από το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που λέει « Πάντα της καρδιάς οι μόνοι με σπασμένο το τιμόνι πάνε ευθεία στου ονείρου τις στροφές». Μας άρεσε ως τίτλος γιατί έχει μια νότα αισιοδοξίας και ονειροπόλησης. Τα έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Πόση σημασία έχει για εσάς το όνειρο; Και πόσο ανάγκη το έχουμε;

Όπως είπα και πριν το όνειρο δίνει ελπίδα και δύναμη στον άνθρωπο να πάει εκεί που πιστεύει ότι του αξίζει και ανήκει. Τον κάνει να χαμογελάει και στα δύσκολα του δείχνει τον δρόμο για να παλέψει τη ζωή.

Πόση δύναμη σας δίνουν οι ζωντανές εμφανίσεις; Είναι το τραγούδι για εσάς πηγή έμπνευσης, ελπίδας, δημιουργίας;

Στις ζωντανές εμφανίσεις έρχομαι σε επαφή με το κοινό και παρασύρομαι μαζί του στο ταξίδι της μουσικής. Αν το κοινό είναι καλό το ταξίδι είναι μαγικό και οι στιγμές μοναδικές. Αν είναι το κοινό που δεν ξέρει τι θέλει προσπαθώ για το καλύτερο και αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν μόνα και όπου μας βγάλει του τραγουδιού η άκρη. Το τραγούδι για μένα είναι ο χτύπος της καρδιάς μου. Είναι εκεί που κατοικώ.

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να περάσετε το καλοκαίρι σας;

Το καλό με τη δουλειά μου είναι ότι έχω την ευκαιρία να γνωρίσω πολλά διαφορετικά μέρη και να ταξιδέψω σε τόπους υπέροχους που δεν έχω ξαναδεί. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Νοιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά θα επιθυμούσα λίγες μέρες στη Ρόδο που είναι μισή πατρίδα μου και την αγαπώ πολύ. Έχω αναμνήσεις και με συγκινεί το αυτό το νησί.

Ποιοι στίχοι από τον καινούργιο σας δίσκο σας εκφράζουν περισσότερο αυτή την εποχή;

Οι δυσκολίες μετράν ευτυχίες μετά, δίχως πληγές δεν χτυπά δυνατά η καρδιά.

Σας απογοητεύει η υπάρχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα; Πιστεύετε ότι υπάρχει διέξοδος;

Με απογοητεύει, με προβληματίζει, με στενοχωρεί. Είναι ένας απ’ τους λόγους που δεν ανοίγω την τηλεόραση να ακούσω νέα. Η πολιτική ή μάλλον οι πολιτικοί είναι θλιβεροί και ο λαός τους έχει απαξιώσει. Δεν έχουμε πια σε τι να πιστέψουμε και πού να ακουμπήσουμε να ελπίσουμε. Η ελληνική κοινωνία έχει αποσυντεθεί και δεν βλέπω κάπου φως να πάρουμε κουράγιο να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε. Θεωρώ ότι μας έχουν ευνουχίσει. Προφανώς έχουμε τα φταιξίματα και τα λάθη μας. Έχουμε όμως μια νεολαία ανασφαλή που όλο και εγκαταλείπει τη χώρα. Τι θα γίνει? Δεν οφείλουμε να τους δώσουμε ελπίδα και όνειρο? Μόνο γι’ αυτό πρέπει να «δουλέψουμε» όλοι μας για να βρούμε διέξοδο και να προχωρήσουμε. Η διέξοδος θα βρεθεί από μέσα και από μέσα μας κι όχι περιμένοντας τους απ’ έξω να μας σώσουν.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι επηρεάζει τη δισκογραφία το θέαμα;

Την επηρεάζει μέχρι έναν βαθμό. Ένα κομμάτι της δισκογραφίας είναι στενά συνυφασμένο με το θέαμα κι ένα άλλο ανεξάρτητο. Ό,τι αφορά το σκυλοποπ έχει σχέση με το θέαμα εννοώντας τις εκπομπές της τηλεόρασης, τα ταλεντ σοου, τα κουτσομπολίστικο τύπο κτλ. Εκεί στηρίζεται. Χωρίς αυτά απλά δεν υπάρχει. Το αληθινό τραγούδι αυτό που έρχεται για να μείνει δεν τα έχει ανάγκη αυτά τα ψεύτικα τα φτιασίδια. Είναι αυθύπαρκτο. Τα τραγούδια του Τσιτσάνη και του Θεοδωράκη δηλαδή- για να αναφέρω δύο κολωσσούς- επηρεάζονται απ’ το θέαμα?

Ποια είναι τα σχέδια σας για το επόμενο διάστημα;

Έχω έναν πολύ ωραίο δίσκο να υποστηρίξω και έχω και ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα τώρα το καλοκαίρι. Θα έχω όμως και χρόνο για ξεκούραση για να ξαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και να οργανώσω τα επόμενα καλλιτεχνικά μου βήματα.

Μαρίνα Σάττι λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή: «Ψηφίστε φέτα σαγανάκι» – Η ανάρτηση για την Eurovision

441988713 3681774248818649 4222083930182139800 n

Μαρίνα Σάττι λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή: «Ψηφίστε φέτα σαγανάκι» – Η ανάρτηση για την Eurovision

Πιο συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου επισυνάπτει φωτογραφίες με την ίδα, έναν…

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε την Φουρέιρα στην Eurovision, θα βγαίναμε πρώτοι» – Ακατανόητο ξέσπασμα (video)

Καταγραφή 19

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε την Φουρέιρα στην Eurovision, θα βγαίναμε πρώτοι» – Ακατανόητο ξέσπασμα (video)

Απίστευτο και ακατανόητο ξέσπασμα του Γιάννη Πουλόπουλου επειδή δεν πήγε η Φουρέιρα στην Eurovision λόγω...…

Ο Κασσελάκης απάντησε σε Μητσοτάκη με Φάρλι και όχι μόνο: «Έλα να σε πω κομματόσκυλο να πάρω ψήφους» (video)

Κασσελάκης Φάρλει

Ο Κασσελάκης απάντησε σε Μητσοτάκη με Φάρλι και όχι μόνο: «Έλα να σε πω κομματόσκυλο να πάρω ψήφους» (video)

Με βίντεο στο TikTok ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τα «αστειάκια» και την «αλαζονεία» Μητσοτάκη