Newsroom

Newsroom

Η "σκληρή" Ντέλια Βελκουλέσκου φεύγει από την Ελλάδα – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης της

Η Ντέλια Βελκουλέσκου, η Ρουμάνα οικονομολόγος που το καλοκαίρι του 2015, έγινε αρχηγός αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εγκατελείπει πλέον τη θέση της αυτή και τη θέση της παίρνει ο Πίτερ Ντόλμαν.

5a6aead41dc52434558b4682

Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία, ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.


Η 43χρονη Ντέλια Βελκουλέσκου φέρεται να είχε ζητήσει την αντικατάστασή της στο ελληνικό πρόγραμμα από το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό δεν άργησε αφού ο αντικαταστάτης της, ο Αμερικανός Πίτερ Ντόλμαν, βρέθηκε στο ξενοδοχείο Hilton τον Οκτώβριο μαζί με την Βελκουλέσκου για να ενημερωθεί για το ελληνικό πρόγραμμα. 


Τα αίτια της αποχώρησής της δεν είναι επισήμως γνωστά ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βασική αιτία είναι η απόσταση Ελλάδας – ΗΠΑ και το γεγονός ότι είναι μητέρα τριών παιδιών.

Η ο Ντέλια Βελκουλέσκου είναι απόφοιτος του Λυκείου «Γκέοργκε Λαζάρ» και το 1992 μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία προτού ενταχθεί στο δυναμικό του ΔΝΤ.

Γη πρώτη επίσκεψη της οικονομολόγου στην Αθήνα ήταν το 2013 και από το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η Βελκουλέσκου χαρακτηρίζεται από πολλούς «ήρεμη δύναμη». Στελέχη που διαπραγματεύτηκαν μαζί της το πρώτο μνημόνιο θυμούνται ακόμη τη σκληρότητά της και πως όταν άκουγε κάτι από την ελληνική πλευρά που θεωρούσε ανακριβές έσκυβε αμέσως στο αυτί του Πολ Τόμσεν που ήταν και ο στενός της συνεργάτης και μιλώντας γρήγορα και χαμηλόφωνα του εξηγούσε ότι έχει δίκιο.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…