Newsroom

Newsroom

"Η Ρόζα της Σμύρνης": Δείτε το πρώτο trailer!

Πρεμιέρα έκανε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης», μιας ελληνοτουρκικής συμπαραγωγής που ακολουθεί τα ίχνη ενός έρωτα.

5810b9cc1dc524fe2c8b4879

Μια φωτογραφία και ένα νυφικό λερωμένο με αίμα αποτελούν την αφορμή για να ξεκινήσει ο ήρωας της ταινίας, ο Δημήτρης (τον ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας) ένα ταξίδι σε Ελλάδα και Τουρκία για να βρει τον ιδιοκτήτη του φορέματος. Καθώς τα μυστικά του παρελθόντος ξεδιπλώνονται, ο Δημήτρης θα συναντήσει την 28χρονη Μαριάννα, καθώς και τη γιαγιά της τη Ρόζα και θα «ταξιδέψει» μέχρι τη Σμύρνη του 1922.

Ο Γιώργος Κορδέλλας, γνωστός ως σκηνοθέτης επιτυχημένων σειρών («Αναστασία», «Απών», «Τζιβαέρι», «Μυστικά και λάθη», «Λούφα και παραλλαγή» κ.ά.), και στιχουργός αγαπημένων τραγουδιών σκηνοθετεί την ταινία με πρωταγωνιστές τους: Τάσο Νούσια, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρο Λαγούτη, Χάρη Εμμανουήλ, Κώστα Καζανά, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννη Θωμά.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ τα τραγούδια της ταινίας σε στίχους Γιώργου Κορδέλλα ερμηνεύουν η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αρετή Κετιμέ.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Μυτιλήνη και την Αθήνα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους