Newsroom

Newsroom

Η πρώτη πτήση που προσγειώθηκε στο πιο "άχρηστο αεροδρόμιο" στον κόσμο

Και όμως, υπάρχει ένα αεροδρόμιο στον κόσμο που φέρει το χαρακτηρισμό του «πιο άχρηστου» και προσγειώθηκε σε αυτό η πρώτη πτήση.

591199471dc5241a138b474f

Ας γίνουμε κατανοητοί. Ο λόγος για το αεροδρόμιο της νήσου Αγία Ελένη. Πρόκειται για το νησί που είχε εξοριστεί ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Οι επιβάτες του αεροπλάνου αποβιβάστηκαν από την πρώτη πτήση που επίσημα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο.

Γιατί όμως χαρακτηρίζεται το «πιο άχρηστο αεροδρόμιο» στον κόσμο;

Συνήθως, όσοι θέλουν να το επισκεφθούν επιβιβάζονται στο πλοίο RMS Saint Helena.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το πλάνο κατασκευής αεροδρομίου εκεί το 2005, όμως, επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί κατάλληλη εταιρεία για να αναλάβει το έργο, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα συμβόλαια υπεγράφησαν τελικά το 2011, όπως αναφέρει η Telegraph.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2016, αλλά υπήρχε ένα σημαντικό πρόβλημα. Τα μεγάλα αεροσκάφη δεν μπορούν να προσγειωθούν εκεί εξαιτίας των επικίνδυνων ανέμων.

Μάλιστα, στη δοκιμαστική πτήση που έγινε στις 18 Απριλίου 2016, ένα Boeing 737-800 χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να προσγειωθεί τελικά επιτυχώς και από τον περσινό Ιούνιο έχει δοθεί η άδεια να το χρησιμοποιούν μόνο μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη.

Όλα αυτά για ένα αεροδρόμιο που κόστισε 285 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, σε ένα νησί με 4.534 κατοίκους.  




Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…