Newsroom

Newsroom

Η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή

Με τις άρσεις ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, και του χρυσαυγίτη, Κώστα Μπαρμπαρούση, εγκαινιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Βουλή.

5aaff6d11dc5242f118b4644

του Άγγελου Προβολισιάνου

Μετά τις αποτυχημένες απόπειρες του παρελθόντος, η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία με ηλεκτρονικό τρόπο στο Κοινοβούλιο είναι γεγονός. Η αμηχανία για το ενδεχόμενο λάθους ήταν έκδηλη, ωστόσο η απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία.

Αν και οι βουλευτές είχαν περάσει από τα απαιτούμενα… σεμινάρια, καλού – κακού ο Νίκος Βούτσης προέβη στις ανάλογες επεξηγήσεις για να αποφευχθεί το κακό! Καθοδήγησε τους βουλευτές να περάσουν τη κάρτα τους από το μόνιτορ για να αναγνωριστούν από το σύστημα και έπειτα να πατήσουν «σύνδεση». Εν συνεχεία, στην οθόνη την εμφάνισή του έκανε το ονοματεπώνυμο του βουλευτή και η πράξη για την οποία παραπέμφθηκε σε ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του, όπως επίσης και η σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Μετά τη ψήφιση, οι βουλευτές όφειλαν να πατήσουν «ναι» για την καταχώρηση της ψήφου ή «όχι» για την αλλαγή της.

Εν τέλει, άρθηκε η ασυλία και των δύο βουλευτών, με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να αιτείται η ίδια την άρση της ασυλίας της προκειμένου να αποδειχτεί η αθωότητά της στις δικαστικές αίθουσες.

Δείτε τις φωτογραφίες: