Newsroom

Newsroom

H Μέση Ανατολή που αγαπήσαμε από τον “Jimmy Hendrix” του φαλάφελ!

 Ahmad Alraee

street food

Ο Ahmad Alraee γεννήθηκε στην πόλη Aleppo της Συρίας πριν από μόλις 23 χρόνια σε μια οικογένεια μαγείρων. Μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες του οικογενειακού εστιατορίου της και 8 χρονών άρχισε να πλάθει τους δικούς του “ρεβυθοκεφτέδες”, να παίζει με τα μυρωδικά και τις φρέσκιες σαλάτες.. (Τελικά αυτά τα παιδικά παιχνίδια είναι που μας καθορίζουν όλους στη ζωή μας..).

Λίγα χρόνια αργότερα, η επιθυμία για μια νέα ζωή τον έφερε στη χώρα μας. Δούλεψε σε πολλά εστιατόρια για να καταλήξει το καλοκαίρι του 2009 στην Αμοργό και να συνεργαστεί στην κουζίνα με τη Sandra Berten – τον άνθρωπο που ονειρεύτηκε και υλοποίησε το Mama-Roux. Μοιραία συνάντηση θα έλεγε κάποιος.

Η Sandra ονομάζει τον Ahmad, τον Jimmy Hendrix του φαλάφελ – λάτρεψε τα φαγητά του αυτόματα, αναγνώρισε το έμφυτο ταλέντο του στη μαγειρική και όταν αποφάσισε (ευτυχώς για όλους εμάς τους Αθηναίους να ανοίξει το Mama-Roux) ο Ahmad ήταν δίπλα της συνοδοιπόρος, chef της Συριακής κουζίνας εξ αρχής και δημιουργός του μενού από τα γεννοφάσκια του μαγαζιού, προσφέροντας στους επισκέπτες του- αλλά και σε εμάς -σε αυτή τη βραδιά- μια Μεσανατολίτικη σπιτική κουζίνα όχι στη συνηθισμένη mainstream πλέον πρακτική της, αλλά με πιάτα που βρίθουν μεράκι και αγάπη για την παραδοσιακή μαγειρική της Συρίας!

(STREET FOOD)

Street Food and Tunes Wednesday edition

Tετάρτη 14/5

42 bar (Παλιά Βουλή)

 Τα πιάτα μας 4€/πιάτο:

α) Πίτα Φαλάφελ (συριακοί ρεβυθοκεφτέδες με χούμους, ταχίνι, μαρούλι, ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό και αγγούρι τυλιγμένα σε σπιτική πίτα) β) Πίτα Κεμπάμπ (κεμπάμπ από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού raita, μαρούλι, μαϊντανό, ντομάτα και κρεμμύδι)

γ) Meze Bench – 2 μεζέδες είναι καλύτεροι από έναν για αυτό αυτό το πιάτο μας ουσιαστικά σας δίνει την ευκαιρία να διαλέξετε 2 από τα παρακάτω για να γευτείτε:

i) Ταμπουλέ (σαλάτα με κους κους, ντομάτα, μαϊντανό, μέντα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο & λεμόνι) ii) Μουταμπάλ(καπνιστήμελιτζάνα,γιαούρτι,κουκουνάρια,αμύγδαλα) iii)Φαλάφελ (ξεροτηγανισμένοι κεφτέδες από ρεβύθια και φάβα) iv) Χούμους (άλειμμα / ντιπ από πολτό ρεβυθιών με ταχίνι, ελαιόλαδο, λεμόνι και σκόρδο)

v) Λαχματζούν (αραβική πίτσα με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, μυρωδικά, ντομάτες και μαϊντανό) 

PLUS: 

Το ειδικά φτιαγμένο cocktail για τη βραδιά της Συρίας από τον bar guru Χρήστο Χουσέα:

Skinny Legs and all με άρακ, τζιν, δυόσμο, κάρδαμο, τζίντζερ, μάτε και λεμονόχορτο (τιμή 7€)

Οι μουσικές μας: 

Μπορεί ο Omar Souleyman να μην κατάφερε να έρθει στην Αθήνα για τη συναυλία του, εμείς όμως σας ετοιμάζουμε ένα special dj set που αποδεικνύει πώς η μουσική ολόκληρης της Μέσης Ανατολής αλλά και συγκεκριμένα της Συρίας έχει επηρεάσει την παγκόσμια μουσική σκηνή απ’ άκρη σ ́άκρη και ξέρει να μας “κουνάει” χωρίς καν να το καταλάβουμε!

Περισσότερες πληροφορίες για τη βραδιά της Συρίας εδώ: https://www.facebook.com/events/684977614896939/

Συνοπτικό πρόγραμμα Street Food and Tunes Μαΐου:

Τετάρτη 7 Μαΐου – Νέα Ορλεάνη 

https://www.facebook.com/events/704901242886617/

Τετάρτη 14 Μαΐου – Συρία 

https://www.facebook.com/events/684977614896939/

Τετάρτη 21 Μαΐου – Μεξικό 

https://www.facebook.com/events/199532333659369/

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.