Η λαθροχειρία του ΔΟΛ: "Μπέρδεψαν" τα πόθεν έσχες του Τσίπρα

Από την αρχή κάτι «βρώμαγε» στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Νέων» για την ομόρρυθμη εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είχε συμπεριλάβει στο «πόθεν έσχες» του.

57049d431dc5246d5c8b481d

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης δείχνουν πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό σκάνδαλο που πλήττει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά με ένα δημοσιογραφικό σκάνδαλο που πλήττει τον ΔΟΛ και τα «Νέα».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων», ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στην ομόρρυθμη εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ», που συστήθηκε το 2007. Το 2010, λίγο αφότου εξελέγη βουλευτής, μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του. Ωστόσο, υποστηρίζουν τα «Νέα», ο σημερινός πρωθυπουργός δεν δήλωσε την εταιρεία στο «πόθεν έσχες» του, ούτε και το ποσό που εισέπραξε από την αδελφή του για τη μεταβίβαση του μεριδίου του.

Το παράδοξο εδώ είναι ότι, όπως σχολιάζει το Μαξίμου, τα «Νέα» διαψεύδουν… τον εαυτό τους, καθώς σε δημοσίευμά τους τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέφεραν για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία».

Μάλιστα, από την πλευρά της κυβέρνησης σχολιάστηκε αιχμηρά το γεγονός ότι η εφημερίδα προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που δεν ήταν καν καινούργιο, αφού το θέμα έχει «παίξει» ήδη από το 2009 στο «Πρώτο Θέμα» και στα «Παραπολιτικά» το 2012.

«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα “ΝΕΑ” δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!», αναφέρεται ακόμα στο σχόλιο του Μαξίμου, που απαντά στα «Νέα» πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο κι ο Νίκος Παππάς έχουν δηλώσει κανονικά τη συμμετοχή τους στην εν λόγω εταιρεία.

Τι έκαναν λοιπόν τα «Νέα»; Έδωσαν στη δημοσιότητα τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα για το 2010, η οποία -ω του θαύματος!- δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εταιρεία.

Ωστόσο, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, αυτό συμβαίνει γιατί ο πρωθυπουργός παραχώρησε το μερίδιό του στην αδελφή του το 2009, και όχι το 2010. Και επειδή το «πόθεν έσχες» αφορά στη χρήση της προηγούμενης χρονιάς, και όχι της τρέχουσας, αυτό που έκαναν τα «Νέα» ήταν να επικαλεστούν τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα της επόμενης χρονιάς από αυτήν στην οποία όντως θα έπρεπε να έχει δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία – μία λαθροχειρία που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι έγινε κατά λάθος και φαίνεται πως εντάσσεται στο πλαίσιο του ανελέητου πολέμου που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα εναντίον της κυβέρνησης ο ΔΟΛ.

Να θυμίσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο πως ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, όπως αποκάλυψε το HOT DOC, έχει offshore εταιρεία στην οποία ανήκει το σπίτι του, από την οποία το νοικιάζει, και έτσι κρύβει περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες, αφού δεν καλείται να απαντήσει πού βρήκε τα λεφτά και αγόρασε το σπίτι εκατομμυρίων…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…