Newsroom

Newsroom

Η Λαγκάρντ προτείνει επί της αρχής συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Η Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση που προτείνει ουσιαστικά τη συμμετοχή επί της αρχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

5942e0b41dc52419398b45dc

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε: «Θα ήθελα να ανακοινώσω την πρόθεσή μου να προτείνω στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ την κατ ‘αρχήν έγκριση (AIP) μιας νέας συμφωνίας του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Έχουμε σημειώσει τη σημαντική πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, με μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού, η οποία υποστηρίζεται από νομοθεσία του ελληνικού κοινοβουλίου. Διαπιστώσαμε επίσης πρόοδο στην ελάφρυνση του χρέους, παρόλο που απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με το πεδίο και τον τύπο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας».

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στη διαδικασία, τονίζοντας πως «Η έγκριση είναι μια διαδικασία στην οποία το ΔΝΤ βασίστηκε στο παρελθόν όπου υπήρξε συμφωνία για τις πολιτικές που θα στηρίζονταν σε ένα πρόγραμμα, αλλά στο οποίο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μεταξύ του μέλους και των πιστωτών του σχετικά με νέα χρηματοδότηση ή ανακούφιση χρέους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το AIP θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να υποστηρίξει την πρόοδο που σημειώθηκε στις πολιτικές, ενώ η αποδέσμευση πόρων στο πλαίσιο του διακανονισμού του ΔΝΤ, θα εξαρτηθεί από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα αναλάβουν δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους επαρκείς για την εξασφάλιση της διατηρησιμότητας του χρέους».

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…