Η Κομισιόν κάνει τα στραβά μάτια για Ισπανία και Πορτογαλία – δεν θα "πληρώσουν" για τα φουσκωμένα ελλείμματα

Πολιτική χάρη στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι φαίνεται πως κάνει η Κομισιόν, η οποία ανέβαλε τη λήψη μέτρων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τα υπερβολικά δημοσιονομικά τους ελλείμματα για μετά τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας στις 26 Ιουνίου.

573c92f81dc52445358b4e08

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμενόταν σήμερα, Τετάρτη, να συστήσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μαδρίτης και της Λισαβόνας για την κατ’ επανάληψη παραβίαση του ορίου του 3% του ΑΕΠ που έχει ορίσει η ΕΕ για το έλλειμμα, στην πρώτη επιβολή τέτοιου είδους κυρώσεων – κίνηση η οποία πολλοί χαρακτηρίζουν συμβολική.

Αντ’ αυτού, η Κομισιόν κάλεσε την Ισπανία και την Πορτογαλία να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους φέτος και τον επόμενο χρόνο και δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τη κατάσταση και των δύο χωρών στις αρχές Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε επίσης ότι η Ιταλία, το Βέλγιο και η Φινλανδία συμμορφώνονται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ για τα επίπεδα του ελλείμματος, αλλά πρόσθεσε ότι θα επανεξετάσει την αξιολόγησή της για την Ιταλία τον Νοέμβριο.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…