Newsroom

Newsroom

Μεθοδεύουν κλείσιμο του Σικιαρίδειου ίδρυματος

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 160 παιδιά με αναπηρία, εξαιτίας των μεθοδεύσεων της οικογένειας Σικιαρίδη, η οποία ζητεί χωρίς να…

sikiarideio idryma

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 160 παιδιά με αναπηρία, εξαιτίας των μεθοδεύσεων της οικογένειας Σικιαρίδη, η οποία ζητεί χωρίς να εμπίπτει στη δικαιοδοσία της την αναστολή της λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος, όπως καταγγέλλει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Εργασίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη. Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Οι εργαζόμενοι του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και τα 160 παιδιά με αναπηρία που παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης βρίσκονται για άλλη μια φορά την τελευταία διετία αντιμέτωποι με την πρόθεση του κ. Σ. Σικιαρίδη, που δηλώνει ότι εκπροσωπεί ολόκληρη την οικογένεια Σικιαρίδη, να προχωρήσει στο κλείσιμο του Ιδρύματος.

Το Σικιαρίδειο αποτελεί δεκαετίες τώρα πρότυπο κέντρο στήριξης παιδιών με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες και στεγάζεται σε χώρους που ανακαινίσθηκαν με δημόσια κρατική χρηματοδότηση. Τον Απρίλιο του 2012, και τότε εν μέσω εκλογών, υπήρξε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, για 3 μήνες, καθώς και ομαδικές απολύσεις, συνολικά 22, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012. Αποτέλεσμα ήταν η σημαντική μείωση προσωπικού, η διακοπή φοίτησης και ο κοινωνικός αποκλεισμός των καταρτιζόμενων και των οικογενειών τους. Δυο χρόνια μετά, ο κύριος Σικιαρίδης αφού ζήτησε απο το Δ.Σ την αναστολή της λειτουργίας του κέντρου και η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την πρόταση του, ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας την αντικατάσταση του προέδρου προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του”.

Επιπλέον, όπως τονίζει η Χ. Καφαντάρη, “επειδή το Σικιαρίδειο Ίδρυμα επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο και έχει έσοδα από ασφαλιστικά ταμεία και από δωρεές, κανένας δεν μπορεί να προσποιείται τον απόλυτο «άρχοντα» του Ιδρύματος, όταν μάλιστα αυτό είναι ταμειακώς εντάξει σε όλες του τις υποχρεώσεις”. “Δεν υπάρχει καμιά δέσμευση απορρέουσα από διαθήκη στην οποία να ορίζεται η πλειοψηφία του ΔΣ από την οικογένεια Σικιαρίδη”, προσθέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η Χ. Καφαντάρη ερωτά τον υπουργό “πώς σκοπεύει να απαντήσει στο αίτημα αντικατάστασης του Προέδρου του ΔΣ, ένα αίτημα που εκπορεύεται από ευτελή ιδιοτελή συμφέροντα και επιβουλεύεται ένα προνοιακό υποστηρικτικό Ίδρυμα” και πως προτίθεται να διασφαλίσει τη λειτουργία του Σικιαρίδειου, προκειμένου παιδιά με αναπηρίες και εργαζόμενοι να μη βρεθούν στο δρόμο”.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.