Newsroom

Newsroom

Η Google απέλυσε εργαζόμενό της που έκανε σεξιστικά σχόλια

Ένας υπάλληλος της Google πλήρωσε με την ίδια τη δουλειά του τα σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει για τις γυναίκες, καθώς η εταιρεία τον απέλυσε μετά το θόρυβο που ξέσπασε διεθνώς.

5952349a1dc52438548b45a4

Το εσωτερικό έγγραφο ανέφερε ότι στη Google εργάζονται λιγότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες λόγω των βιολογικών διαφορών τους. Το υπηρεσιακό σημείωμα με τις επίμαχες αναφορές αντιβαίνει στον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιτσάϊ σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο συγγραφέας του μηχανικός Τζέιμς Ντέιμορ -ο οποίος επιβεβαίωσε την απόλυσή του και έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να αποζημιωθεί- υποστήριζε ότι «οι ικανότητες ανδρών και γυναικών διαφέρουν εν μέρει λόγω βιολογικών αιτιών και αυτές οι διαφορές μπορεί να εξηγήσουν γιατί δεν βλέπουμε ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην τεχνολογία και στις ηγετικές θέσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι οι διαφορές των δύο φύλων υποδηλώνουν σεξισμό».

Όπως είπε ο Πιτσάι, αυτή η αντίληψη «προωθεί επιβλαβή στερεότυπα για το φύλο στο εργασιακό περιβάλλον μας». Τόνισε ότι η Google προστατεύει την ελευθερία του λόγου στο εσωτερικό της και πρόσθεσε ότι «πολλά από αυτά που περιέχει το υπηρεσιακό σημείωμα, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, άσχετα από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων μας διαφωνούν με αυτά».

Επεσήμανε όμως ότι «το να λες πως οι συνάδελφοί μας έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν βιολογικά λιγότερο κατάλληλους για τη δουλειά τους, αυτό είναι προσβλητικό και δεν είναι ΟΚ. Είναι αντίθετο στις κεντρικές αξίες μας και στον κώδικα συμπεριφοράς μας, ο οποίος περιμένει από κάθε εργαζόμενο στη Google να κάνει το παν, ώστε να δημιουργήσει μια εργασιακή κουλτούρα, που θα είναι ελεύθερη από παρενόχληση, εκφοβισμό, προκατάληψη και παράνομες διακρίσεις».

Πολλοί εργαζόμενοι της Google εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την απόλυση του συναδέλφου τους, σύμφωνα με την υπεύθυνη αντιπρόεδρο της εταιρείας για θέματα ισότητας των δύο φύλων Ντανιέλ Μπράουν.

Το θέμα της αναλογικά μικρότερης παρουσίας των γυναικών, σε σχέση με τους άνδρες, στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ αποτελεί «καυτό» θέμα συζήτησης και διαμάχης στη Σίλικον Βάλεϊ και πέρα από αυτήν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…